Skip to main content

ΗΠΑ: Η Southwest ακυρώνει πάνω από 700 πτήσεις λόγω του καιρού

REUTERS/Jeenah Moon

Το Σάββατο και την Κυριακή σημειώθηκαν περισσότερες από 16.500 καθυστερήσεις πτήσεων και σχεδόν 3.000 ακυρώσεις σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες

Συνεχίζονται οι ακυρώσεις πτήσεων σε ολόκληρες τις ΗΠΑ, με την Southwest να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των αεροπορικών εταιρειών που επηρεάζονται περισσότερο για δεύτερη συνεχόμενη μέρα.

Μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας, η αεροπορική εταιρεία έχει ακυρώσει περισσότερες από 700 πτήσεις, δηλαδή περίπου το 18% του προγράμματός της. Σύμφωνα με την αεροπορική εταιρεία, δεν πρόκειται για τεχνολογικό ζήτημα όπως η 10ήμερη κατάρρευση των υπηρεσιών που άφησε αποκλεισμένους περισσότερους από 2 εκατομμύρια ταξιδιώτες κατά την περίοδο των διακοπών του 2022 και κόστισε στην εταιρεία περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο δολάρια.

Το πρόβλημα είναι ο καιρός. Μια τεράστια έκταση της χώρας έχει χτυπηθεί με σκληρές χειμερινές συνθήκες αυτό το Σαββατοκύριακο και περισσότεροι από 140 εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται αυτή τη στιγμή υπό προειδοποίηση για ψύχος ανέμου που εκτείνεται από τα Βραχώδη Όρη μέχρι το κεντρικό Τέξας.

Πάνω από 140 ημερήσια ρεκόρ ψύχους ενδέχεται να σπάσουν τη Δευτέρα και την Τρίτη από το Όρεγκον έως το Μισισιπή, ενώ οι θερμοκρασίες στο Μέμφις, το Ντάλας και το Νάσβιλ αναμένεται να παραμείνουν κάτω από το μηδέν για τουλάχιστον 72 συνεχόμενες ώρες.

Η Southwest δήλωσε ότι οι καθυστερήσεις είχαν προσχεδιαστεί και ανακοινωθεί στους πελάτες εκ των προτέρων. Οι αλλαγές στον προγραμματισμό πραγματοποιήθηκαν “για να προβλεφθούν οι προβλεπόμενες συνθήκες λειτουργίας σε ένα ευρύ φάσμα του χάρτη των δρομολογίων μας – από χειμωνιάτικες βροχοπτώσεις, συμπεριλαμβανομένων συνθηκών χιονοθύελλας, μέχρι περιορισμούς σε αεροδρόμια και εναέριους χώρους και επικίνδυνα περιβάλλοντα ψύχους ανέμου που απαιτούν εναλλασσόμενα πληρώματα εδάφους για να περιορίσουν την έκθεση”, δήλωσε εκπρόσωπος στο CNN σε δήλωσή του.

Οι ακυρώσεις και οι καθυστερήσεις θα πρέπει να μειωθούν σημαντικά την Τρίτη “καθώς η καταιγίδα κινείται ανατολικά και οι χαμηλές θερμοκρασίες αρχίζουν να μετριάζονται”, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Το Σάββατο και την Κυριακή σημειώθηκαν περισσότερες από 16.500 καθυστερήσεις πτήσεων και σχεδόν 3.000 ακυρώσεις σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με την FlightAware. Τη Δευτέρα, ο αριθμός των ακυρώσεων σκαρφάλωσε πάνω από 2.400, ενώ περισσότερες από 5.500 πτήσεις αναβλήθηκαν, καθιστώντας την ημέρα με τις περισσότερες ακυρώσεις από την κατάρρευση της Southwest στα τέλη του 2022, σύμφωνα με τα στοιχεία της FlightAware.

Πηγή: CNN