Skip to main content

Νέα Υόρκη: Φλεγόμενα οχήματα έπεσαν πάνω σε πεζούς την Πρωτοχρονιά

REUTERS/Andrew Kelly (ΦΩΤ. ΑΡΧΕΙΟΥ)

Βρέθηκαν δοχεία βενζίνης και σημείωμα αυτοκτονίας

Το FBI και η αστυνομία της Νέας Υόρκης, ερευνούν τα αίτια ενός τροχαίου δυστυχήματος που προκάλεσε τον θάνατο δύο ανθρώπων και τον τραυματισμό πολλών άλλων έξω από συναυλιακό χώρο στα βόρεια της πολιτείας της Νέας Υόρκης.

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και πέντε τραυματίστηκαν νωρίς τη Δευτέρα, όταν ένα φλεγόμενο όχημα γεμάτο με δοχεία βενζίνης έπεσε πάνω σε πλήθος ανθρώπων που αποχωρούσαν από συναυλία στο Ρότσεστερ, στα βόρεια της πολιτείας της Νέας Υόρκης.

Ως ύποπτος για το δυστύχημα ταυτοποιήθηκε ένας άνδρας, ο Μάικλ Έιβερι από τις Συρακούσες της Νέας Υόρκης, μετέδωσε το CNN, επικαλούμενο πηγή που γνωρίζει την έρευνα.

Ανακαλύφθηκαν ένα σημείωμα αυτοκτονίας και ένα ημερολόγιο που φέρεται να ανήκουν στον Έιβερι, μετέδωσε το CNN. Η οικογένειά του έχει επίσης ανακριθεί από τους αστυνομικούς.

Η αστυνομία ερευνούσε το δυστύχημα, που συνέβη μόλις μία ώρα μετά την έναρξη του νέου έτους, ως πιθανή εγχώρια τρομοκρατία, μετέδωσε το ABC News, επικαλούμενο ανώνυμο αξιωματούχο των υπηρεσιών επιβολής του νόμου.

Περίπου 1.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τον χώρο διασκέδασης, καθώς ένα Ford και ένα Mitsubishi Outlander που έβγαινε από κοντινό πάρκινγκ συγκρούστηκαν και φλεγόμενα έπεσαν πάνω σε ομάδα πεζών.

Οι δύο επιβάτες του Mitsubishi Outlander σκοτώθηκαν. Ο οδηγός του Ford Expedition μεταφέρθηκε σε τοπικό νοσοκομείο και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Πηγή: Guardian