Skip to main content

Good one, Donald: Μπάιντεν τρολάρει Τραμπ για το χρηματιστήριο

REUTERS/Leah Millis

Το βίντεο που ανήρτησε το επιτελείο του Μπάιντεν για την επιτυχία της Wall Street επί προεδρίας του

Οι δείκτες στη Wall Street καλπάζουν από ρεκόρ σε ρεκόρ, καθώς η αμερικανική οικονομία έχει αποφύγει την ύφεση που πολλοί φοβούνταν, ο πληθωρισμός υποχωρεί και η Federal Reserve έδωσε σήμα για τουλάχιστον 3 μειώσεις επιτοκίων μέσα στο 2024. Ακόμη και ο πόλεμος στη Γάζα – κόντρα στις αρχικές ανησυχίες – δεν πυροδότησε άλμα των τιμών του πετρελαίου και νέα ενεργειακή κρίση.

Η επιτυχία του χρηματιστηρίου δεν θα μπορούσε να μείνει εκτός της προεκλογικής εκστρατείας που είναι σε εξέλιξη στις ΗΠΑ ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2024. Το επιτελείο του Τζο Μπάιντεν θυμήθηκε μάλιστα μία δήλωση – προειδοποίηση του Ντόναλντ Τραμπ και θέλησε να τον τρολάρει.

«Αν ο Μπάιντεν εκλεγεί, θα έχουμε κατάρρευση στο χρηματιστήριο όμοια της οποίας δεν έχουμε ξαναδεί» είχε πει ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ, που διεκδικεί με αξιώσεις το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων και την επιστροφή στον Λευκό Οίκο.

Το επιτελείο του Μπάιντεν, σκεπτόμενο πως «καλά πήγε κι αυτό», ανέβασε το συγκεκριμένο απόσπασμα σε ένα βίντεο στο οποίο ακούγεται η είδηση για το ρεκόρ του χρηματιστηρίου και εμφανίζεται ακόμη και ο Ρούντι Τζουλινάνι να εκφράζει τον θαυμασμό του για αυτό που συμβαίνει στην αγορά μετοχών, λέγοντας: «Ας μιλήσουμε για το χρηματιστήριο… Boom!».