Skip to main content

Κίνα: Ατύχημα στο μετρό του Πεκίνου – Πάνω από 100 τραυματίες

Φωτ. ΕΡΤ/ Glomex

Σύμφωνα με την κινεζική τηλεόραση, δεν σημειώθηκε κανένας θάνατος, ενώ 67 άνθρωποι εξακολουθούν να νοσηλεύονται

Σε τουλάχιστον 102 ανέρχονται οι τραυματίες από τη σύγκρουση βαγονιών σε υπέργειο τμήμα του μετρό του Πεκίνου, σύμφωνα με την κινεζική τηλεόραση CCTV.

Το περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στις 6:57 μ.μ. (τοπική ώρα, 12:57 π.μ. ώρα Ελλάδας) κοντά στον σταθμό Σιέρτσι.

Συνολικά 515 άνθρωποι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο για να υποβληθούν σε εξετάσεις, εκ των οποίων 102 διαπιστώθηκε ότι φέρουν κατάγματα.

Σύμφωνα με την κινεζική τηλεόραση, δεν σημειώθηκε κανένας θάνατος, ενώ 67 άνθρωποι εξακολουθούν να νοσηλεύονται.

Σε εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας, επιβάτες φαίνονται να έχουν πέσει κάτω, ενώ άλλοι διατηρούν την ψυχραιμία τους σε ένα βαγόνι που είναι μισοβυθισμένο στο σκοτάδι.

Κάποιοι χρησιμοποίησαν τα σφυριά έκτακτης ανάγκης για να σπάσουν τζάμια και να βγουν έξω.

Σε άλλα βίντεο φαίνονται επιβάτες να απομακρύνονται από το σημείο του ατυχήματος μέσα στο χιόνι, ενώ πυροσβέστες να βοηθούν έναν ηλικιωμένο να μετακινηθεί.

Τα τρένα που συγκρούστηκαν κινούνταν προς την ίδια κατεύθυνση και βρίσκονταν στην ίδια γραμμή.

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία, το ατύχημα προκλήθηκε από το χιόνι που έκανε τις ράγες ολισθηρές και επηρέασε τη λειτουργία του φρένου έκτακτης ανάγκης.

Το Πεκίνο πλήττεται τις τελευταίες ημέρες από έντονες χιονοπτώσεις που έχουν προκαλέσει προβλήματα στην κυκλοφορία των μέσων μεταφοράς.