Skip to main content

Βερμόντ: Συνελήφθη ύποπτος για την επίθεση κατά 3 φοιτητών παλαιστινιακής καταγωγής

Φωτ. Wayne Savage via REUTERS

Δύο τραυματίες νοσηλεύονται σε σταθερή κατάσταση, ενώ ο τρίτος έχει υποστεί πολύ πιο σοβαρά τραύματ

Στη σύλληψη ενός υπόπτου για τους πυροβολισμούς κατά τριών φοιτητών παλαιστινιακής καταγωγής στην πόλη Μπέρλινγκτον του Βερμόντ, στις ΗΠΑ, προχώρησαν οι τοπικές αστυνομικές αρχές, σύμφωνα με το CNN.

Το βράδυ του Σαββάτου, ένας άνδρας με πιστόλι πυροβόλησε και τραυμάτισε τους τρεις φοιτητές σε δρόμο κοντά στο πανεπιστήμιο του Βερμόντ. Κατά το CNN, ο συλληφθείς είναι ηλικίας 48 ετών.

Δύο από τους τραυματίες είναι Αμερικανοί πολίτες και ο τρίτος νόμιμος κάτοικος των ΗΠΑ, όλοι τους 20 ετών και παλαιστινιακής καταγωγής. Σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, δύο από τους φοιτητές φορούσαν την παραδοσιακή παλαιστινιακή μαντίλα όταν έγιναν στόχος της επίθεσης.

Κατά τις τοπικές αρχές, οι δύο φέρουν τραύματα από σφαίρα στον κορμό και ο τρίτος στα πόδια. Δύο νοσηλεύονται σε σταθερή κατάσταση, ενώ ο τρίτος έχει υποστεί πολύ πιο σοβαρά τραύματα.

Τα θύματα φέρονται να μιλούσαν αραβικά όταν δέχθηκαν τους πυροβολισμούς, σύμφωνα με το Institute for Middle East Understanding, μια μη κυβερνητική οργάνωση προάσπισης των δικαιωμάτων των Παλαιστινίων, η οποία σημείωσε ότι ο δράστης άνοιξε πυρ εναντίον των τριών ανδρών, αφού πρώτα τους φώναξε και τους παρενόχλησε.

Η επίθεση σημειώθηκε σε μια περίοδο που οι ΗΠΑ βιώνουν αύξηση των ισλαμοφοβικών και αντισημιτικών ενεργειών, μετά την έναρξη του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

«Αυτούς τους γεμάτους φόρτιση καιρούς κανείς δεν μπορεί να κοιτάξει το περιστατικό και να μην υποπτευθεί ότι ενδέχεται να πρόκειται για ρατσιστικά υποκινούμενο έγκλημα», δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας του Μπέρλινγκτον, Τζον Μούραντ.

Οι οικογένειες των θυμάτων σε κοινή τους ανακοίνωση κάλεσαν τις αρχές να αντιμετωπίσουν την επίθεση σαν έγκλημα μίσους, ενώ το ίδιο ζήτησε και η Αμερικανοαραβική Επιτροπή Κατά των Διακρίσεων (ADC).

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, CNN