Skip to main content

Μιλάνο: Σύλληψη 37χρονου τζιχαντιστή στο μετρό – Συναγερμός χθες και στο αεροδρόμιο της Ρώμης

Είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης από την Αλγερία

Στη σύλληψη 37χρονου Αλγερινού, ο οποίος καταζητούνταν για τρομοκρατική δράση και διασύνδεση με την τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ISIS), προχώρησαν σήμερα, Πέμπτη, το πρωί οι ιταλικές αστυνομικές αρχές στο μετρό του Μιλάνου.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, όταν αστυνομικοί του ζήτησαν να δείξει τα χαρτιά του, ο άνδρας φώναξε «Αλλάχου Ακμπάρ» και προσπάθησε να βγάλει από το σακίδιό του μαχαίρι με λάμα δώδεκα εκατοστών.

Ο 37χρονος μεταφέρθηκε στις φυλακές Σαν Βιτόρε του Μιλάνου και πρόκειται να απελαθεί στην Αλγερία.

Τον συναγερμό είχε σημάνει η χώρα του, Αλγερία, εκδίδοντας διεθνές ένταλμα σύλληψής του για τρομοκρατική δράση, ως μέλους της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) με δράση στη Συρία.

Συναγερμός σήμανε χθες και στο αεροδρόμιο της Ρώμης

Εξάλλου χθες, Τετάρτη, το απόγευμα, συναγερμός σήμανε και στο αεροδρόμιο της Ρώμης Φιουμιτσίνο. Αιγύπτιος 29 ετών αισθάνθηκε δυσφορία ενώ βρισκόταν σε αεροσκάφος που είχε απογειωθεί από το Παρίσι με προορισμό το Κάιρο.

Το προσωπικό ζήτησε από τον νεαρό Αιγύπτιο να υπογράψει ειδικό χαρτί, με το οποίο εξέφραζε την συγκατάθεσή του για χορήγηση σειράς φαρμάκων. Δίπλα όμως από την υπογραφή του έγραψε στα αγγλικά και την φράση «αγαπώ τον Αλλάχ», σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το πλήρωμα του αεροσκάφους ενημέρωσε τον πιλότο, ο οποίος άλλαξε το σχέδιο πτήσης και προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της ιταλικής πρωτεύουσας.

Στον διάδρομο προσγείωσης είχαν φθάσει στο μεταξύ και επίλεκτοι σκοπευτές.

Τελικά διαπιστώθηκε ότι δεν επρόκειτο για τρομοκράτη, ωστόσο ο κυβερνήτης του αεροσκάφους ζήτησε ο συγκεκριμένος άνδρας να μεταβεί στο Κάιρο με διαφορετική πτήση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ