Skip to main content

ΗΠΑ: Η κατάπαυση πυρός δεν είναι η «σωστή απάντηση» αυτή τη στιγμή

EPA/HANNIBAL HANSCHKE

«Πιστεύουμε ότι μια κατάπαυση του πυρός αυτή τη στιγμή ωφελεί τη Χαμάς»

Οι ΗΠΑ δεν πιστεύουν ότι η κατάπαυση του πυρός μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς είναι επί του παρόντος “η σωστή απάντηση”, δηλώνει ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας Τζον Κίρμπι.

Ο αξιωματούχος ρωτήθηκε σε ενημέρωση του Λευκού Οίκου για τη θέση των ΗΠΑ σχετικά με την κατάπαυση του πυρός, μετά την καταψήφιση ψηφίσματος της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ που ζητούσε ανθρωπιστική παύση την Παρασκευή.

“Δεν πιστεύουμε ότι η κατάπαυση του πυρός είναι η σωστή απάντηση αυτή τη στιγμή”, δήλωσε ο Κίρμπι. “Πιστεύουμε ότι μια κατάπαυση του πυρός αυτή τη στιγμή ωφελεί τη Χαμάς, και η Χαμάς είναι η μόνη που θα κέρδιζε από αυτό αυτή τη στιγμή”.

Οι ισραηλινές επιθέσεις έχουν σκοτώσει περισσότερους από 8.000 Παλαιστίνιους από τις 7 Οκτωβρίου, σχεδόν οι μισοί από αυτούς παιδιά, και ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί ραγδαία καθώς το Ισραήλ επεκτείνει τις χερσαίες επιχειρήσεις του στη Γάζα.

Ο Κίρμπι δήλωσε ότι αντί για κατάπαυση του πυρός, η αμερικανική κυβέρνηση πιέζει για “προσωρινές, τοπικές ανθρωπιστικές παύσεις για βοήθεια και για να φύγουν οι άνθρωποι”.

Με πληροφορίες από AlJazeera