Skip to main content

ΗΠΑ: Παγκόσμια οδηγία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ – Σύσταση προς όλους τους Αμερικανούς «να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί»

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καλεί όλους τους υπηκόους των ΗΠΑ να βρίσκονται σε εγρήγορση επικαλούμενο τις «αυξημένες εντάσεις» και τον κίνδυνο τρομοκρατικών επιθέσεων

Παγκόσμια προειδοποίηση εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ καλώντας όλους τους Αμερικανούς που βρίσκονται στο εξωτερικό «να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί».

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ συνιστά σε όλους τους υπηκόους των ΗΠΑ διεθνώς να βρίσκονται σε εγρήγορση επικαλούμενο τις «αυξημένες εντάσεις σε διάφορες περιοχές σε όλο τον κόσμο», τον κίνδυνο ενδεχόμενων τρομοκρατικών επιθέσεων, αλλά διαδηλώσεων ή βίαιων ενεργειών εναντίον πολιτών των ΗΠΑ».

Ο συναγερμός που σήμανε το αμερικανικό ΥΠΕΞ έρχεται καθώς έχουν ξεσπάσει διαδηλώσεις σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή εν μέσω του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς, με πολλούς από τους διαμαρτυρόμενους να στοχεύουν κτίρια όπου εδρεύουν διπλωματικές αντιπροσωπείες των ΗΠΑ.

Η τελευταία φορά που το αμερικανικό υπουργείο είχε εκδώσει παρόμοια προειδοποίηση ήταν τον Αύγουστο του 2022 μετά τον θάνατο του ηγέτη της Αλ Κάιντα, Αϊμάν αλ Ζαουάχρι.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχει αναθεωρήσει την ταξιδιωτική οδηγία για τον Λίβανο και το Ισραήλ στο υψηλότερο επίπεδο.

naftemporiki.gr