Skip to main content

Ισραήλ: Αγνοούμενος 26χρονος μετά τις επιθέσεις της Χαμάς

REUTERS/Amir Cohen

Η μητέρα του είπε ότι επικοινώνησε μαζί της στην έναρξη των επιθέσεων και έκτοτε έχει χάσει τα ίχνη του.

Ένας 26χρονος Βρετανός που εργαζόταν ως security σε ένα πάρτι στην έρημο του Ισραήλ κοντά στα σύνορα με τη Γάζα το βράδυ της Παρασκευής έχει δηλωθεί ως αγνοούμενος, ανακοίνωσε την Κυριακή η ισραηλινή πρεσβεία στο Ηνωμένο Βασίλειο, χωρίς να επιβεβαιώσει ότι είναι αιχμάλωτος.

Η μητέρα του δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα Jewish News ότι είχε μιλήσει μαζί του την ώρα που γίνονταν οι επιθέσεις.

«Τότε, περίπου στις 5.30 π.μ., έστειλε μήνυμα για να πει: “το σήμα είναι πολύ κακό, όλα καλά, θα σε κρατάω ενήμερη, στο υπόσχομαι” και ότι με αγαπάει, είπε.

Η αιφνιδιαστική επίθεση του Σαββάτου από εκατοντάδες ενόπλους της Χαμάς φέρεται να έχει σκοτώσει τουλάχιστον 300 ανθρώπους στο Ισραήλ.

Χαμάς: «Εντός ωρών» θα ανακοινωθεί ο αριθμός των απαχθέντων Ισραηλινών

Εκατοντάδες ένοπλοι εισέβαλαν στο νότιο Ισραήλ, σκοτώνοντας στρατιώτες και πολίτες και μεταφέροντας στη Γάζα έναν μεγάλο – αλλά άγνωστο ακόμα – αριθμό ομήρων.

Οι παρευρισκόμενοι στη μουσική εκδήλωση κοντά στο Kibbutz Re’im, όπου εργαζόταν ο 26χρονος, μίλησαν για το πώς οι ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον των παρευρισκομένων τις πρώτες πρωινές ώρες.

Μια παρευρισκόμενη, δήλωσε στο BBC ότι κρύφτηκε κάτω από ένα δέντρο σε ένα χωράφι καθώς οι ένοπλοι τριγυρνούσαν και πυροβολούσαν όποιον έβρισκαν.

LIVE – Όλες οι εξελίξεις