Skip to main content

Στον πρωθυπουργό οι διευθύνοντες σύμβουλοι των μεγαλύτερων φαρμακοβιομηχανιών παγκοσμίως

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Θα συζητηθεί εκτενώς το θέμα της νέας ευρωπαϊκής φαρμακευτικής νομοθεσίας καθώς και η στρατηγική που θα ακολουθήσει ο κλάδος του φαρμάκου την επόμενη 5ετία

Είκοσι CEOs φαρμακοβιομηχανιών από την παγκόσμια αγορά και πέντε στελέχη Οργανισμών του φαρμάκου θα επισκεφθούν το Μαξίμου με αφορμή τη διήμερη επίσκεψή τους στη χώρα μας

Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς οι διευθύνοντες σύμβουλοι των μεγαλύτερων φαρμακοβιομηχανιών παγκοσμίως θα έρθουν σήμερα Τρίτη στην Ελλάδα με πρωτοβουλία του προέδρου της και CEO της Pfizer, Albert Bourla για να πραγματοποίηση εδώ το διήμερο παγκόσμιο φόρουμ πολιτικής που διεξάγεται κάθε δύο χρόνια.

Στο στρογγυλό τραπέζι των CEOs Βιοφαρμακευτικών Επιχειρήσεων (BCR) θα συζητηθεί εκτενώς το θέμα της νέας ευρωπαϊκής φαρμακευτικής νομοθεσίας καθώς και η στρατηγική που θα ακολουθήσει ο κλάδος του φαρμάκου την επόμενη 5ετία.

Ο κ. Bourla μαζί με τους (Hubertus von Baumbach Boehringer-Ingelheim, Christopher Boerner-BMS, Elçin Barker Ergun-Menarini, Robert Davis- MSD, Joaquin Duato-Johnson & Johnson, Charl van Zyl- Lundbeck, Richard Francis-TEVA, Lars Fruergaard Jørgensen-Novo Nordisk, Carlos Gallardo-Almirall, Peter Guenter- Merck Group,Hervé Hoppenot-Incyte, Paul Hudson-Sanofi, Daniel O’Day-Gilead, Stefan Oelrich -Bayer, Osamu Okuda-Chugai, Dave Ricks-Eli Lilly, Hiroaki Ueno-Mitsubishi Tanabe, Christopher Viehbacher-Biogen, Christophe Weber-Takeda) θα συναντηθούν με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για να συζητήσουν τις πιθανότητες επενδύσεων στη χώρα μας αλλά και το μεγάλο γι’ αυτούς «αγκάθι» τη φαρμακευτική πολιτική.

Μαζί τους θα είναι και οι επικεφαλής των Οργανισμών φαρμάκου Thomas Cueni-IFPMA, David Reddy-IFPMA , Kenshi Kinoshita-JPMA, Nathalie Moll-EFPIA και Steve Ubl-PhRMA.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Φαρμακευτικών Κατασκευαστών και Εμπόρων (IFPMA) εκπροσωπεί την καινοτόμο φαρμακευτική βιομηχανία παγκοσμίως.

Μέλη της είναι 40 φαρμακευτικές και 54 Ενώσεις και Οργανισμοί φαρμάκου συμπεριλαμβανομένου του ελληνικού Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων και του Pharma Innovation Forum. Συνεργάζεται με όλους τους φορείς της δημόσιας υγείας ΟΗΕ, Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου και Παγκόσμιο Οργανισμό Διανοητικής Ιδιοκτησίας, με κυβερνήσεις, ΜΚΟ, κοινωνία των πολιτών, ομάδες ασθενών, διεθνείς νοσοκομειακούς οργανισμούς, ερευνητικά και ακαδημαϊκά ιδρύματα.