Skip to main content

Γκρέτα Τούνμπεργκ: Απαλλάχτηκε από τις κατηγορίες μετά την σύλληψή της στο Λονδίνο

REUTERS/Wolfgang Rattay

Αθωώθηκαν όλοι στο δικαστήριο του Ουέστμινστερ, σε μια απόφαση που θέτει υπό αμφισβήτηση άλλες διώξεις όσων αντιμετώπιζαν την ίδια κατηγορία από τη διαδήλωση της 17ης Οκτωβρίου

Η ακτιβίστρια Greta Thunberg απαλλάχτηκε την Παρασκευή από την κατηγορία της διατάραξης της δημόσιας τάξης, καθώς ο δικαστής έκρινε ότι η αστυνομία δεν είχε εξουσία να συλλάβει την ίδια και άλλους κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας στο Λονδίνο πέρυσι.

Η Thunberg δικάστηκε μαζί με άλλους τέσσερις κατηγορούμενους που συνελήφθησαν στις 17 Οκτωβρίου έξω από ένα ξενοδοχείο του Λονδίνου, όπου το Energy Intelligence Forum φιλοξενούσε ηγέτες της βιομηχανίας πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Και οι πέντε κατηγορήθηκαν ότι δεν συμμορφώθηκαν με την εντολή που δόθηκε βάσει του νόμου περί δημόσιας τάξης από την αστυνομία να μεταφέρουν τη διαμαρτυρία τους σε καθορισμένο χώρο κοντά στο συνέδριο.

Αθωώθηκαν όλοι στο δικαστήριο του Ουέστμινστερ, σε μια απόφαση που θέτει υπό αμφισβήτηση άλλες διώξεις όσων αντιμετώπιζαν την ίδια κατηγορία από τη διαδήλωση της 17ης Οκτωβρίου.

Ο δικαστής John Law έκρινε ότι η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου ενήργησε παράνομα επιβάλλοντας όρους στη διαμαρτυρία και ότι ως εκ τούτου ο Thunberg δεν είχε καμία υπόθεση να απαντήσει.

Είπε ότι η αστυνομία θα μπορούσε να είχε επιβάλει λιγότερους περιορισμούς στη διαμαρτυρία και ότι οι όροι που επιβλήθηκαν δεν ήταν σαφείς.

Πηγή: Reuters