Skip to main content

Huawei: Υπερδιπλασίασε τα κέρδη για το 2023

Ισχυρή τριμηνιαία αύξηση κερδών

Η Huawei ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι τα καθαρά της κέρδη για το 2023 υπερδιπλασιάστηκαν χάρη στην καλύτερη προσφορά προϊόντων.

Η εταιρεία απέδωσε επίσης τα κέρδη στην αύξηση των εσόδων κατά 9,6% σε ετήσια βάση στα 704,2 δισεκατομμύρια γιουάν (99,18 δισ. δολάρια). Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά 144,5% σε ετήσια βάση στα 87 δισ. γιουάν.

Οι υψηλότερης ποιότητας λειτουργίες και οι πωλήσεις ορισμένων επιχειρήσεων συνέβαλαν επίσης στην κερδοφορία, σύμφωνα με την Huawei.

Ο κολοσσός τηλεπικοινωνιών έκανε μια επιστροφή στην αγορά smartphone το 2023 με την κυκλοφορία του Mate 60 Pro στην Κίνα στα τέλη Αυγούστου. Οι κριτικές έδειξαν ότι η συσκευή προσφέρει ταχύτητες λήψης που σχετίζονται με το 5G — χάρη σε προηγμένο τσιπ ημιαγωγών.

Αυτό έγινε παρά τους περιορισμούς των ΗΠΑ από το 2019 σχετικά με την ικανότητα της Huawei να έχει πρόσβαση σε τεχνολογία προηγμένης τεχνολογίας από Αμερικανούς προμηθευτές.

Αύξηση πωλήσεων στην Κίνα

Το Mate 60 Pro βοήθησε στην ενίσχυση των πωλήσεων της Huawei στην Κίνα. Το δ’ τρίμηνο, οι πωλήσεις smartphone της Huawei στη χώρα αυξήθηκαν κατά 47% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, τοποθετώντας την εταιρεία στην τέταρτη θέση με μερίδιο αγοράς, μπροστά από τη Xiaomi, σύμφωνα με την Canalys. Η Apple διατήρησε την πρώτη θέση με ετήσια αύξηση 6%, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Τα έσοδα της Huawei αυξήθηκαν κατά 0,9% στα 642,3 δισεκατομμύρια γιουάν το 2022, καθώς η εταιρεία σταθεροποίησε τις δραστηριότητές της σε μια δύσκολη χρονιά μετά από μια βουτιά άνω του 28% στις πωλήσεις το 2021.

Τα καθαρά κέρδη το 2022 είχαν μειωθεί κατά 69%, η μεγαλύτερη πτώση στην ιστορία . Η εταιρεία εκείνη την εποχή ανέφερε τις αυξανόμενες τιμές των εμπορευμάτων, τους ελέγχους που εφάρμοσε η Κίνα για την πανδημία και τις αυξανόμενες δαπάνες για έρευνα και ανάπτυξη.

Η εταιρεία πουλά λογισμικό και άλλη τεχνολογία σε εταιρείες αυτοκινήτων. Έχει επίσης συνεργαστεί με μια αυτοκινητοβιομηχανία για τη μάρκα ηλεκτρικών αυτοκινήτων Aito.

Η Huawei δήλωσε ότι η καταναλωτική της δραστηριότητα είδε τα έσοδα να αυξάνονται κατά 17,3% από έτος σε έτος, στα 251,5 δισεκατομμύρια γιουάν το 2023.

Τα έσοδα από το cloud αυξήθηκαν κατά σχεδόν 22% στα 55,3 δισεκατομμύρια γιουάν.

Οι ΤΠΕ παρέμειναν μακράν ο μεγαλύτερος παράγοντας εσόδων της Huawei με έσοδα 362 δισεκατομμυρίων γιουάν το 2023, αυξημένα κατά 2,3% σε σχέση με ένα χρόνο πριν. Άλλωστε η Huawei στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης MWC 2024 στη Βαρκελώνη, διοργάνωσε Σύνοδο Κορυφής για την Πράσινη Ανάπτυξη, με θέμα «Ανάπτυξη με τη χρήση φιλικών στο περιβάλλον Τεχνολογιών  Πληροφορικής και Επικοινωνιών» (ΤΠΕ). Στη σύνοδο οι εκπρόσωποι από τη Διεθνή Ένωση Τηλεπικοινωνιών (ITU), τον Όμιλο MTN, τη Διεθνή Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης (IUCN), τον Εκπαιδευτικό Επιστημονικό και Πολιτιστικό Οργανισμό του ΟΗΕ (UNESCO), την Αρχή ICT της Κένυας και το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Μπαντούγκ της Ινδονησίας, συζήτησαν τον τρόπο με τον οποίο η ψηφιακή τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την προώθηση της πράσινης ανάπτυξης και τη δημιουργία ενός βιώσιμου ψηφιακού κόσμου χωρίς αποκλεισμούς.