Skip to main content

Apple: Αύξηση πωλήσεων για το δ’ τρίμηνο, με ώθηση από την περίοδο των Χριστουγέννων

REUTERS/Mike Blake

Θετικά αποτελέσματα, μετά από συνεχή πτωτικά τρίμηνα

Η Apple ανακοίνωσε αύξηση πωλήσεων για κατά το κρίσιμο τρίμηνο των εορτών, λόγω και της ανάπτυξης των δραστηριοτήτων της στο πεδίο του iPhone. Οι πωλήσεις στην Κίνα, ωστόσο, κινήθηκαν χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Την Πέμπτη, η Apple ανέφερε έσοδα περίπου 120 δισ. δολαρίων, αυξημένα κατά 2,1% σε σχέση με την περίοδο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου πέρυσι, και καθαρά έσοδα 34 δισ. δολαρίων, αυξημένα κατά 13%. Και τα δύο αυτά στοιχεία ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών, σύμφωνα με το FactSet.

Η δραστηριότητα της Apple για τα iPhone αυξήθηκε σχεδόν κατά 6% από το ίδιο τρίμηνο πέρυσι, με πωλήσεις 69,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων έναντι 67,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων που είχαν προβλέψει οι αναλυτές.

Η Apple είπε ότι έχει ξεπεράσει τα 2,2 δισεκατομμύρια ενεργές συσκευές στα προϊόντα της. «Αυτός είναι προφανώς ο κινητήρας για την εταιρεία και για το μέλλον», δήλωσε ο CFO Luca Maestri σε συνέντευξή του.

Η εταιρεία είχε καταγράψει τέσσερα συνεχόμενα τρίμηνα μείωσης των εσόδων από έτος σε έτος. Η τελευταία φορά που συνέβη ήταν το 2001, λίγο πριν η Apple λανσάρει το iPod, αφού ο συνιδρυτής Steve Jobs επέστρεψε ως διευθύνων σύμβουλος. Για το οικονομικό έτος 2023 που έληξε τον Σεπτέμβριο, οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 2,8%.

Με πληροφορίες από Wall Street Journal