Skip to main content

Νικητής η ελπίδα στον αγώνα του ΠΑΟΚ με την Εθνική του 2004

Σε έναν αγώνα φιλανθρωπικού χαρακτήρα νικητής είναι πάντοτε η ελπίδα και η ανθρωπιά, όπως έγινε και στην αναμέτρηση της Τούμπας μεταξύ του ΠΑΟΚ και της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου που κατάκτησε το Euro 2004.

Ο αγώνας διεξήχθη για να ενισχυθεί το παιδοογκολογικό τμήμα του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, όπως ήταν η επιθυμία του 16χρονου Χρυσοβαλάντη και έκανε πραγματικότητα ο οργανισμός ”Make a wish”.

Στις εξέδρες της Τούμπας βρέθηκαν περίπου 12.000 περίπου θεατές, μεταξύ των οποίων ο ”οικοδεσπότης” της εκδήλωσης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, πολιτικοί και εκπρόσωποι φορέων. 

Για την ιστορία, το πρώτο γκολ σημείωσε, συμβολικά, ο Χρυσοβαλάντης με πέναλτι στο 1ο λεπτό, για ‘να πετύχει δύο γκολ η Εθνική με τους Χαριστέα, Αμανατίδη και ισοφαρίσει ο Πόζογλου, ενώ με την έναρξη της επανάληψης η Εθνική πέτυχε τρίτο γκολ με πέναλτι του Μπασινά.

Μετά το τέλος του αγώνα ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, έδωσε τιμητικές πλακέτες στον 16χρονο Χρυσοβαλάντη και στον τέως ομοσπονδιακό προπονητή, Ότο Ρεχάγκελ, ο οποίος βρέθηκε στον πάγκο της Εθνικής ομάδας αφού ταξίδεψε από τη Γερμανία γι΄ αυτό.