Skip to main content

Τένις: Δυο νίκες μακριά από την ανάκτηση της κορυφής ο Τζόκοβιτς

Η προσπάθεια επανάκτησης της κορυφής στο παγκόσμιο τένις ξεκίνησε από τον Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος προκρίθηκε στα ημιτελικά του ATP World Tour Finals.

Ο «Νόλε» νίκησε τον Μίλος Ράονιτς 2-0 (7-6, 7-6), για όγδοη φορά σε ισάριθμους αγώνες, παρότι ο Καναδός έπαιξε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του απέναντι στον Τζόκοβιτς χωρίς, όμως, να κερδισει ούτε σετ.

Ο Σέρβος, με δύο νίκες στο ενεργητικό του, βρίσκεται ήδη στα ημιτελικά και ο αγώνας του με τον Γκαέλ Μονφίς ή τον Νταβίντ Γκοφάν έχει τυπικό χαρακτήρα. Αντίθετα, ο Ράονιτς πρέπει να τα «δώσει όλα» απέναντι στον Ντομινίκ Τιμ, καθώς ο νικητής θα βρεθεί στην τετράδα.

Ο Τζόκοβιτς χρειάζεται λοιπόν άλλες δύο νίκες για να πανηγυρίσει τον πέμπτο συνεχή τίτλο στο Λονδίνο. Σε αυτή την περίπτωση θα έχει ισοφαρίσει το ρεκόρ του Ρότζερ Φέντερερ, που μετρά έξι τίτλους στη διοργάνωση.

Παράλληλα, θα επιστρέψει στο νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης, που τώρα κατέχει ο Άντι Μάρεϊ και θα συμπληρώσει τρία συνεχή έτη που το τέλος της χρονιάς τον βρίσκει στην κορυφή.