Skip to main content

Wall: Κρατήθηκε σε άνοδο για δεύτερη συνεδρίαση με φόντο τα εταιρικά αποτελέσματα

REUTERS/Brendan McDermid

Ο τεχνολογικός τομέας ήταν αυτός που έδωσε ώθηση σε ολόκληρη την αγορά για δεύτερη συναπτή συνεδρίαση

Με άνοδο έκλεισε η Wall Street για δεύτερη συναπτή συνεδρίαση, καθώς τα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα επισκίασαν τις ανησυχίες για τη διατήρηση των επιτοκίων σε υψηλά επίπεδα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από την Fed.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 263,71 μονάδες ή 0,69% στις 38.503,69 μονάδες. Ο S&P 500 κατέγραψε κέρδη 1,2% κλείνοντας στις 5.070,55 μονάδες, ενώ ο Nasdaq έκλεισε με άνοδο 1,59% στις 15.696,64 μονάδες.

Η Spotify έκανε άλμα 11,5% αφότου ανακοίνωσε αποτελέσματα πρώτου τριμήνου καλύτερα των προσδοκιών δίδοντας θετικές προοπτικές και την πορεία του δεύτερου τριμήνου. Η UPS, που θεωρείται οικονομικό βαρόμετρο, ενισχύθηκε επίσης 2,4% καθώς ανακοίνωσε τριμηνιαία κέρδη καλύτερα των προσδοκιών. Ωστόσο, η PepsiCo σημείωσε πτώση 2,9% παρά τα καλύτερα του αναμενομένου κέρδη. Η Goldman Sachs έκλεισε σε ιστορικό υψηλό.

Η Tesla ανακοινώνει αποτελέσματα μετά το κλείσιμο της Wall Street και ακολουθεί η Meta Platforms την Τετάρτη. Σειρά έχουν οι Alphabet και Microsoft την Πέμπτη.

Oι επενδυτές αγόρασαν τεχνολογικές μετοχές στα χαμηλά μετά τις ρευστοποιήσεις των προηγούμενων ημερών σε μεγάλα ονόματα, όπως η Nvidia. Ο τεχνολογικός τομέας ήταν αυτός που έδωσε ώθηση σε ολόκληρη την αγορά για δεύτερη συναπτή συνεδρίαση.

Επίσης, η απόδοση των αμερικανικών 10ετών κρατικών ομολόγων υποχώρησε στο 4,58%, μετά τα νέα στοιχεία στις ΗΠΑ που έδειξαν ότι η μεταποιητική δραστηριότητα άγγιξε χαμηλό τεσσάρων μηνών. Η δείκτης S&P Global για τη μεταποιητική δραστηριότητα στις ΗΠΑ υποχώρησε στο 49,9 από 51,9 του Μαρτίου.

Περίπου το 20% των εισηγμένων στο δείκτη S&P 500 εταιρειών έχει ανακοινώσει μέχρι στιγμής αποτελέσματα, εκ των οποίων το 76% έχουν παρουσιάσει κέρδη καλύτερα των προσδοκιών, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet.

Ο Ντέιβιντ Κόστιν της Goldman Sachs αναμένει ότι τα κέρδη θα είναι υψηλότερα φέτος, παρά τις ανησυχίες για πιέσεις στα περιθώρια κέρδους των επιχειρήσεων εξαιτίας του υψηλού πληθωρισμού.