Skip to main content

Wall: Τρίτη διαδοχική πτώση για τον Dow Jones

REUTERS/Brendan McDermid

Οι υψηλότερες ομολογιακές αποδόσεις συνέχισαν να «βαραίνουν» τις μετοχές

Με μεικτές τάσεις έκλεισε η σημερινή συνεδρίαση στη Wall Street με την αγορά να συνεχίζει να κινείται με πιο εξασθενημένους ρυθμούς στο ξεκίνημα του δεύτερου τριμήνου.

O Dow Jones έκλεισε με μικρή πτώση, ενώ αντίθετα οι S&P 500 και Nasdaq κινήθηκαν ανοδικά.

Ο Dow υποχώρησε 43,10 μονάδων ή 0,11% στις 39.127,14 μονάδες, καταγράφοντας πτώση για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση. Δέχθηκε πιέσεις από τις απώλειες 8,2% της Intel, αφότου η εταιρεία ανακοίνωσε λειτουργικές ζημίες στο τμήμα ημιαγωγών της με αποτέλεσμα η μετοχή της να κινηθεί καθοδικά για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση.

Ωστόσο, ο S&P 500 έκλεισε με άνοδο 0,11% στις 5.211,49 μονάδες, στην πρώτη θετική συνεδρίαση της εβδομάδας, ενώ ο Nasdaq έκλεισε στις 16.277,46 μονάδες με κέρδη 0,23%.

H Nvidia γύρισε στο «κόκκινο» παρά το γεγονός ότι στη μεγαλύτερη διάρκεια της συνεδρίασης κατέγραφε άνοδο. Από την άλλη πλευρά, το Netflix ενισχύθηκε 2,6% και η Meta ενισχύθηκε 1,9%.

Οι υψηλότερες ομολογιακές αποδόσεις συνέχισαν να «βαραίνουν» τις μετοχές. Τα στοιχεία της ADP έδειξαν ότι οι θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα αυξήθηκαν περισσότερο του αναμενομένου το Μάρτιο, σε μία ακόμη ένδειξη ότι η αγορά εργασίας των ΗΠΑ παραμένει ανθεκτική, με τους επενδυτές να ανησυχούν για την πορεία των επιτοκιακών μειώσεων από την Φέντεραλ Ριζέρβ.

Αξιωματούχοι της Fed έχουν υπογραμμίσει την πιθανότητα οι μειώσεις των επιτοκίων να ξεκινήσουν αργότερα παρά νωρίτερα. Ο διοικητής της περιφερειακής κεντρικής τράπεζας της Ατλάντα Ραφαέλ Μπόστικ είπε ότι βλέπει μόνο μία επιτοκιακή μείωση φέτος, πιθανόν στο τέταρτο τρίμηνο. Ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ, επανέλαβε σήμερα ότι η κεντρική τράπεζα χρειάζεται περισσότερες ενδείξεις για μείωση του πληθωρισμού προτού κάνει κίνηση.

Οι traders δίδουν πιθανότητα 99% ότι η Fed θα διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκιά της στη συνεδρίαση του Μαίου, σύμφωνα με την αγορά προθεσμιακών συμβολαίων. Επίσης, δίδουν πιθανότητα 62,5% για μείωση τον Ιούνιο, χαμηλότερα από το 70,1% πριν από μία εβδομάδα.

Την ίδια στιγμή, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς άγγιξε σήμερα το υψηλότερο επίπεδο από το Νοέμβριο του 2023, ενώ το πετρέλαιο βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο.