Skip to main content

Σε άνοδο γύρισε η Wall- Με κέρδη αναμένεται να κλείσουν οι δείκτες τον μήνα και το τρίμηνο

REUTERS/Brendan McDermid

Οι σημερινές κινήσεις διόρθωσαν την τριήμερη πτώση των S&P 500 και Dow Jones μετά τα ιστορικά υψηλά που έκλεισαν οι δείκτες την προηγούμενη εβδομάδα

Σε άνοδο γύρισε στη σημερινή συνεδρίαση η Wall Street, με τον S&P 500 να σταματά το τριήμερο καθοδικό σερί και να κλείνει σε νέο επίπεδο ρεκόρ. Ο δείκτης βρήκε ώθηση στο τέλος της συνεδρίασης, η οποία αποδείχθηκε νευρική και ασταθής τις πρώτες ώρες.

Ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,86% κλείνοντας στις 5.248,49 μονάδες, ενώ ο Dow Jones τερμάτισε στις 39.760,08 μονάδες με άνοδο 477,75 μονάδων ή 1,22%. Είναι η πρώτη ημέρα ανόδου στη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων και για τους δύο δείκτες. Ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,51% κλείνοντας στις 16.399,52 μονάδες.

Η Apple και η Tesla – οι μετοχές που υπολείπονται στο φετινό ράλι των big tech – ενισχύθηκαν, ενώ η Nvidia υποχώρησε.

Στις μετοχές του S&P 500 με την καλύτερη επίδοση συγκαταλέγεται η Cintas με άνοδο 8,3% χάρη στα καλύτερα του αναμενομένου κέρδη. Κέρδη 5% παρουσίασε και η μετοχή της Merck αγγίζοντας νέο ιστορικό υψηλό, αφότου η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων ενέκρινε το φάρμακο Winrevair.

Οι σημερινές κινήσεις διόρθωσαν την τριήμερη πτώση των S&P 500 και Dow Jones μετά τα ιστορικά υψηλά που έκλεισαν οι δείκτες την προηγούμενη εβδομάδα. Παρά την πρόσφατη διόρθωση, και οι τρεις δείκτες αναμένεται να κλείσουν με κέρδη τόσο το μήνα όσο και το τρίμηνο.

Με βάση το σημερινό κλείσιμο, ο S&P 500 παρουσιάζει το μήνα κέρδη 3% και στο τρίμηνο 10%. Ο Nasdaq έχει αυξηθεί 1,9% το Μάρτιο και περίπου 9,3% στο πρώτο τρίμηνο, ενώ ο Dow Jones καταγράφει κέρδη 1,9% και 5,5% αντίστοιχα.

Για τον S&P 500 και τον Dow, οι τρεις πρώτοι μήνες του έτους αναμένεται να σηματοδοτήσουν το καλύτερο τρίμηνο από το 2019 και 2021 αντίστοιχα, οπότε οι δύο δείκτες είχαν ενισχυθεί 13,1% και 7,4%. Και οι δύο δείκτες αναμένεται να παρουσιάσουν τον πέμπτο διαδοχικό ανοδικό μήνα και το δεύτερο στη σειρά ανοδικό τρίμηνο.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι η αγορά κινείται συνεχώς ανοδικά, είναι ευάλωτη σε οιαδήποτε διόρθωση, αναφέρει ο Μάικλ Γκριν, στρατηγικός αναλυτής της Simplify Asset Management.

Oι επενδυτές έχουν επίσης στραμμένη την προσοχή τους στα στοιχεία για τις αιτήσεις χορήγησης ανεργίας, το ΑΕΠ και το καταναλωτικό κλίμα στις ΗΠΑ. Ενώ η αγορά θα μείνει κλειστή τη Μεγάλη Παρασκευή λόγω του Πάσχα των Καθολικών, η προσοχή θα εστιαστεί στις ανακοινώσεις κάποιων από τα παραπάνω στοιχεία που θα γίνουν το πρωί της ημέρας.