Skip to main content

Wall: Υποχώρησε από το ιστορικό υψηλό της Παρασκευής ο S&P 500

REUTERS/Brendan McDermid

Η Wall Street παρακολουθεί πώς η αγορά θα μπορέσει να απορροφήσει την πληθώρα κρατικών και εταιρικών ομολογιακών εκδόσεων εν όψει της ολοκλήρωσης του μηνός την Πέμπτη

Με πτώση έκλεισε τη σημερινή συνεδρίαση ο S&P 500 υπαναχωρώντας από το ιστορικό υψηλό της Παρασκευής με τους επενδυτές να περιμένουν τα ιδιαίτερα βασικά στοιχεία για τον πληθωρισμό την Πέμπτη.

Ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,38% στις 5.069,53 μονάδες, ενώ ο Dow Jones υποχώρησε κατά 0,13% στις 15.976,25 μονάδες. Ο Nasdaq έκλεισε με απώλειες 0,16% ή 62,30 μονάδων στις 39.069,23.

«Τα οικονομικά στατιστικά στοιχεία επιστρέφουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Μετά τα υψηλότερα του αναμενομένου στοιχεία για τις τιμές καταναλωτή και παραγωγού στις αρχές του μηνός, οι επενδυτές αναμένουν τώρα το δείκτη για τις ατομικές καταναλωτικές δαπάνες για να διαπιστώσουν την πορεία του πληθωρισμού και πώς θα επηρεάσει το χρονοδιάγραμμα των επιτοκιακών μειώσεων», αναφέρει ο Κρις Λάρκιν της E*Trade.

Η Amazon συμπεριελήφθη στον Dow Jones αντικαθιστώντας τη Walgreens Boots Alliance, με την προσθήκη του γίγαντα ηλεκτρονικού εμπορίου να αυξάνει την έκθεση του δείκτη στην τεχνολογία και στον κλάδο λιανεμπορίου. Η μετοχή των Amazon υποχώρησε 0,15%.

Η μετοχή της Alphabet βούλιαξε σήμερα 4% εν μέσω αυξανόμενης κριτικής για το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης στη Gemini.

Οι ομολογιακές αποδόσεις ενισχύθηκαν σήμερα, ασκώντας πιέσεις στην αγορά μετοχών. Η απόδοση του 10ετούς ενισχύθηκε τέσσερις μονάδες βάσης στο 4,27%.

Η Wall Street παρακολουθεί πώς η αγορά θα μπορέσει να απορροφήσει την πληθώρα κρατικών και εταιρικών ομολογιακών εκδόσεων εν όψει της ολοκλήρωσης του μηνός την Πέμπτη. Οι εταιρείες blue chip αναμένεται να εκδώσουν αυτή την εβδομάδα ομόλογα αξίας 35δισ.δολαρίων, ενώ καθ΄ όλη τη διάρκεια του Φεβρουαρίου έχουν εκδώσει ομόλογα αξίας 153 δισ.δολαρίων, επίπεδο ρεκόρ για το συγκεκριμένο μήνα.

Οι επενδυτές θέλουν να διαπιστώσουν εάν η κεκτημένη ταχύτητα από την τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να διαρκέσει. Έχοντας αυτό ως δεδομένο, περιμένουν να δουν το δείκτη για τις ατομικές καταναλωτικές δαπάνες, τον οποίο παρακολουθεί στενά η Φέντεραλ Ριζέρβ για να διαπιστώσει την πορεία του πληθωρισμού.

Το επενδυτικό κλίμα προς τις μετοχές έχει ενισχυθεί χάρη στα καλύτερα του αναμενομένου εταιρικά κέρδη, σύμφωνα με τον στρατηγικό αναλυτή John Stoltzfus της Oppenheimer, παρά το γεγονός ότι έχουν περιοριστεί οι προσδοκίες για μειώσεις των επιτοκίων.