Skip to main content

Κ. Χαζάκης (ΔΠΘ) στο Naftemporiki TV: «Οι τιμές ενέργειας έχουν σταθεροποιηθεί αλλά κανείς δεν ξέρει πως θα εξελιχθούν οι γεωπολιτικές καταστάσεις»

Ο καθηγητής Οικονομικών ΔΠΘ, στο κανάλι της Ναυτεμπορικής

Για τον θετικό επαναπροσδιορισμό της ανάπτυξης στην Ελλάδα από την BMI μίλησε ο Κωνσταντίνος Χαζάκης, καθηγητής οικονομικών στο ΔΠΘ, στην εκπομπή «On Politics», στο κανάλι της Ναυτεμπορικής.

Αρχικά ο κ. Χαζάκης τόνισε ότι «η οικονομική μεγέθυνση δε θα εξαρτηθεί μόνο από ενδογενείς παράγοντες. Εξωγενείς παράγοντες όπως η πορεία των διεθνών επιτοκίων και των διεθνών αγορών θα παίξουν κρίσιμο ρόλο».

«Η κινεζική οικονομία είναι σε επιβράδυνση»

Στη συνέχεια σχετικά με την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη δήλωσε ότι «προβλέπεται μία ανάπτυξη περίπου 3%, η κινεζική οικονομία είναι σε επιβράδυνση, άρα οι βασικοί μας καταναλωτές έχουν πρόβλημα».

Για τις τιμές ενέργειας

Για τις τιμές ενέργειας σχολίασε ότι «Οι τιμές ενέργειας έχουν σταθεροποιηθεί αλλά κανείς δεν ξέρει πως θα εξελιχθούν οι γεωπολιτικές καταστάσεις», πρόσθεσε επίσης ότι «υπάρχουν αστάθμητες μεταβλητές που δεν μπορούμε να προβλέψουμε με ακρίβεια παρά να βρούμε ένα εύρος διακύμανσης».

«Θα πρέπει να ενσκήψει στις παραγωγικές επενδύσεις περισσότερο η κυβέρνηση»

Κλείνοντας ανέφερε πως «μία επένδυση real estate, που αποτελούν περίπου το ¼ των συνολικών επενδύσεων δεν θα έχει τα ίδια οικονομικά οφέλη που θα είχε μία παραγωγική επένδυση. Θα πρέπει να ενσκήψει στις παραγωγικές επενδύσεις περισσότερο η κυβέρνηση».