Skip to main content

Τι απάντησε ο Π. Μυλωνάς για τα κρίσιμα θέματα της ΕΤΕ

Της Ειρήνης Σακελλάρη
[email protected]

Η Εθνική δεν ξεγέλασε τους πελάτες της ούτε πριν την κρίση ούτε κατά τη διάρκεια αυτής είπε ο κ. Παύλος Μυλωνάς για τα  συγκριτικά πλεονεκτήματα της τράπεζας, τα οποία πλέον η Εθνική σκοπεύει να αξιοποιήσει στο έπακρο.

Οι καταθέτες της τράπεζας ξεπερνούν τα 5 εκατομμύρια επί συνόλου 8 εκατομμυρίων τόνισε ενώ απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο πλαίσιο του απολογισμού του χθεσινού road show στο Λονδίνο ο ίδιος τόνισε πως η τράπεζα εμφανίζει τον καλύτερο ισολογισμό αν και αυτός δεν είναι κερδοφόρος.

O ίδιος εξέφρασε την ανάγκη αλλαγής του μοντέλου λειτουργίας της τράπεζας, τονίζοντας πως η ανάγκη αυτή αφορά  είναι διεθνής

Προανήγγειλε αλλαγές στις διαδικασίες και στην τεχνολογία ενώ επεσήμανε πως ο τρόπος λειτουργίας της τράπεζας θα πάψει να θυμίζει δημόσιο. Αναφέρθηκε στο μετασχηματισμό του οποίου ηγείται μέλος του stearing committee.

O ίδιος τόνισε πως η Εθνική δεν έχει ανάγκη για αύξηση κεφαλαίου ωστόσο επιθυμεί όπως είπε να αντικαταστήσει κεφάλαια Τier II με αντίστοιχα Tier I

Κληθείς να  σχολιάσει τα σχέδια μείωσης των κόκκινων δανείων χαρακτήρισε δύσκολη τη λειτουργία του σχεδίου της τραπέζης της Ελλάδος ενώ για το σχέδιο του ΤΧΣ είπε πως εκτιμά ότι ένα κόλλημα αποτελεί η τιμολόγηση των εγγυήσεων.

Μίλησε υπέρ του ισπανικού μοντέλου και τόνισε πως η Εθνική θα διατηρήσει το RBU της το οποίο και εκτιμά ότι θα φέρει αποτελέσματα. 

Σε ό,τι αφορά τα υποκαταστήματα της Εθνικής Τράπεζας, ο κ. Μυλωνάς εξήγησε πως μέχρι το τέλος Μαρτίου είχαν κλείσει 65 σημεία, ενώ γνωστοποίησε πως ακόμη τόσα θα κλείσουν μέχρι τις αρχές Ιουλίου. 

Για την Εθνική Ασφαλιστική δήλωσε πως πρέπει να πωληθεί σε ασφαλιστική εταιρία και οι προσπάθειες θα επανεκκινήσουν οπωσδήποτε μετά τις εκλογές αν όχι πριν.

Για το ΛΕΠΕΤΕ ο κ. Μυλωνάς εξήγησε ότι είναι τρεις οι εμπλεκόμενοι (Εθνική, κυβέρνηση, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι) και πρέπει όλοι να συμφωνήσουν. 

Σε ότι αφορά την πορεία της Ελληνικής οικονομίας εξέφρασε την αισιοδοξία του στοιχείο που θα βοηθήσει και την ανάπτυξη της εταιρικής τραπεζικής.