Skip to main content

Απότομο ανοδικό γύρισμα για το πετρέλαιο

Στροφή 180 μοιρών έκανε το πετρέλαιο τα τελευταία λεπτά, γυρνώντας σε θετικό πρόσημο, αφού πρώτα ενεργοποιήθηκαν οι στηρίξεις στα επίπεδα των 53,95 δολαρίων. 

Ειδικότερα, στις 19:10, τα συμβόλαια παράδοσης Ιανουαρίου του αργού ενισχύονται κατά 77 σεντς, στα 56,68 δολάρια το βαρέλι, ενώ λίγα λεπτά πριν βρίσκονταν στα 55 δολάρια, ήτοι στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Μάιο του 2009.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, υπήρξε κύμα αγορών τα τελευταία λεπτά στο πετρέλαιο, όπως και στις υπόλοιπες αγορές κεφαλαίου, με τους επενδυτές να εκμεταλλεύονται τις ιδιαίτερα ελκυστικές αποτιμήσεις. Άλλωστε, πρόσφορο έδαφος στις κερδοσκοπικές κινήσεις έδωσε και η διόρθωση του πετρελαίου το τελευταίο διάστημα, καθώς το τελευταίο εξάμηνο οι απώλειες ξεπερνούν το 40%.

 

Παράλληλα, ο υπουργός Πετρελαίου του Κουβέιτ ανέφερε νωρίτερα ότι δεν υπάρχει λόγος μείωσης της παραγωγής πετρελαίου ώστε να συγκρατήθει την τιμή του αργού. 

 

Η τιμή του «μαύρου χρυσού» έχει πέσει σχεδόν στο μισό από την αρχή του έτους, κυρίως λόγω της υπερπροσφοράς και της πολύ μικρής αύξησης στη ζήτηση. Ο Κουβεϊτιανός υπουργός εξέφρασε επίσης την υποστήριξή του στον γενικό γραμματέα του ΟΠΕΚ Αμπντάλα αλ Μπάντρι, ο οποίος δήλωσε ότι δεν είναι ανάγκη να συγκληθεί εκτάκτως ο Οργανισμός για να εξετάσει την κατάσταση που διαμορφώνεται στις αγορές.