Skip to main content

«PRAKSIS BCC: Εμπειρίες που εμπνέουν»

Επτά διακεκριμένοι επιχειρηματίες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του προγράμματος ενίσχυσης επιχειρηματικότητας PRAKSIS Business Coaching Center, για μετάδοση προσωπικών εμπειριών και διδαγμάτων προς νέους ανθρώπους που κάνουν τώρα τα πρώτα τους βήματα στο επιχειρείν. Στην εκδήλωση «PRAKSIS BCC: Εμπειρίες που Εμπνέουν» που υλοποιήθηκε τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου στο Σεράφειο έδωσαν το παρόν οι Αλέξανδρος Αγγελόπουλος (CEO των Aldemar Resorts), Γιάννης Καρακάσης (Master of Wine), Δημήτρης Κρις (CEO στην Tuvunu A.E.), Αιμίλιος Κυριάκου (Citi Country Officer Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας), Μυρσίνη Λαμπράκη (σεφ και συγγραφέας), Κωνσταντίνος Μαρινάκης (Διευθύνων Σύμβουλος της Oriflame Ελλάδος και Κύπρου) και Σωτήρης Μπατζιάς (Principal on Strategy της Deloitte Ελλάδος) και συζήτησαν με νέους επιχειρηματίες που συμμετείχαν στο PRAKSIS Business Coaching Center, το πρόγραμμα επιχειρηματικότητας που υλοποιεί η ανθρωπιστική οργάνωση PRAKSIS με αποκλειστική χρηματοδότηση από το Citi Foundation στο πλαίσιο της παγκόσμιας πρωτοβουλίας Pathways to Progress. Οι εν λόγω επιχειρηματίες μαζί με τη Δάφνη Φουντουκάκου, Γενική Διευθύντρια των IST College και τον Haragopal Mangipudi, CEO της FinUNO και πρώην Global Head της Infosys, απαρτίζουν τη νεοσύστατη ομάδα των Ambassador του PRAKSIS Business Coaching Center. Συντονιστής της συζήτησης ήταν ο οικονομικός συντάκτης, Βαγγέλης Δουράκης.

Μιλώντας χωρίς τυπικότητες και επισημότητες και με αφοπλιστική ειλικρίνεια, οι Ambassadors του PRAKSIS BCC μετέδωσαν τη γνώση και τις εμπειρίες τους, αφηγήθηκαν την προσωπική τους ιστορία, καθώς και τα μυστικά του επιτυχημένου επιχειρείν. «Η αγορά μπορεί να έχει ανταγωνισμό ή να φαίνεται κλειστή, αλλά πάντα υπάρχει ένα παράθυρο να μπεις» υποστήριξε από την πλευρά του, ο Δημήτρης Κρις, εξηγώντας πώς μπορεί κάποιος με μία απλή ιδέα να κατακτήσει τις αγορές του εξωτερικού. «Σε όλα πρέπει να υπάρχει πλάνο και προγραμματισμός» επεσήμανε από τη δική του πλευρά ο Σωτήρης Μπατζιάς

Ο Αιμίλιος Κυριάκου εστίασε στην ανάγκη για ειλικρίνεια. «Πρέπει να είσαι τίμιος και ειλικρινής με τους συνεργάτες σου, τους πελάτες σου αλλά κυρίως, με τον εαυτό σου» δήλωσε. «Όλα ξεκινούν από εμάς, εμείς καθορίζουμε σε μεγάλο βαθμό την πορεία μας και όχι οι συνθήκες» συμφώνησε και ο Κωνσταντίνος Μαρινάκης.

Ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος μίλησε, μεταξύ άλλων, για τους παράγοντες επιτυχίας στη διαδοχή μίας οικογενειακής επιχείρησης, εξηγώντας ότι τελικώς, όλα εξαρτώνται από τη δική μας αυτογνωσία και στοχοθέτηση. Ο κ. Γιάννης Καρακάσης, ένας από τους 3 Έλληνες Master of Wine, περιέγραψε τη δική του πορεία ανατροπών από τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις στον κόσμο του κρασιού και εστίασε στη σημασία της ομαδικής εργασίας και των ηγετικών ικανοτήτων. «Το παν είναι η ευελιξία» επεσήμανε από τη δική της πλευρά η Μυρσίνη Λαμπράκη εξηγώντας πως και η ίδια άλλαξε πολλές φορές εστίαση προκειμένου να προσαρμοστεί στις νέες τάσεις. 

Από σήμερα και μέχρι τις 3 Μαρτίου 2019, το βραβευμένο πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρηματικότητας PRAKSIS Business Coaching Center,, δέχεται αιτήσεις συμμετοχής. Το πρόγραμμα προσφέρει, εντελώς δωρεάν, για ένα διάστημα 4 μηνών εξατομικευμένες συναντήσεις με επιχειρηματικούς συμβούλους, business coach και συμμετοχή σε σεμινάρια επιχειρηματικότητας που γίνονται σε συνεργασία με διακεκριμένους φορείς όπως Citi, Deloitte, Oriflame, Hellenic American College, ΚΕΜΕΛ, The People’s Trust, μεταξύ άλλων.

Περισσότερες πληροφορίες και την αίτηση συμμετοχής θα βρείτε στο praksis.gr/bcc ή καλώντας στο 210 5205200. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.