Skip to main content

Χορός, μουσική και το πιο αγαπημένο κόκκινο σκουφί

«Κοκκινοσκουφίτσα» από το Μπαλέτο της Εθνικής Όπερας Οδησσού στο ΜΜΑ

© Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

Ένα διαχρονικά αγαπημένο παραμύθι -ίσως το πιο αγαπημένο και γνωστό, ζωντανεύει μέσα από τον χορό και τη μουσική στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, από την 1η έως τις 3 Μαρτίου [Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα].

Το Μπαλέτο της Εθνικής Όπερας Οδησσού παρουσιάζει σε δύο πράξεις την «Κοκκινοσκουφίτσα»· σε χορογραφία των Σεργκί Ντοτσένκο και Γιανίνα Κισελόβα και καλλιτεχνική διεύθυνση παραγωγής της βραβευμένης Ουκρανής καλλιτέχνιδας Σβιτλάνα Αντίποβα.

Η εντυπωσιακή παράσταση, ιδανική για παιδιά αλλά και για όλη την οικογένεια, βασίζεται στο παραμύθι του Σαρλ Περώ και είναι γεμάτη μουσικές των Αντόλφ Αντάμ, Λούντβιχ βαν Μπετόβεν, Τζουζέπε Βέρντι, Σαρλ Γκουνό, Πολ Μοριά, Τζοακίνο Ροσσίνι, Γιόχαν Στράους.

Μικροί και μεγάλοι θα απολαύσουν ένα μπαλέτο με φαντασμαγορικά σκηνικά και κοστούμια -που δημιούργησαν οι βραβευμένες Νατάλια Μπεβτζένκο – Ζίνκινα και Ολένα Μάρεϊτσεβα, αλλά και με εντυπωσιακά εφέ.

Συμμετέχουν 52 καλλιτέχνες του Εθνικού Ακαδημαϊκού Θεάτρου Όπερας και Μπαλέτου της Οδησσού και μαθητές της Ακαδημίας. Τους κεντρικούς ρόλους ερμηνεύουν οι Σολίστ και οι Κορυφαίοι του περίφημου χορευτικού συνόλου, το οποίο ‒όπως άλλωστε η ιστορική Εθνική Όπερα της Οδησσού‒ μετρά πάνω από διακόσια χρόνια πορείας και δημιουργικής σύμπραξης με σπουδαίους καλλιτέχνες.