Skip to main content

Μητέρα 12χρονης: Τρελάθηκα όταν έμαθα τι γινόταν με το παιδί

Την άγνοιά της για τη φρίκη που ζούσε η 12χρονη, εξέφρασε στην ανακρίτρια η μητέρα της ανήλικης, η οποία προφυλακίστηκε.

Στο απολογητικό υπόμνημά της η 37χρονη κατηγορούμενη, η οποία κρίθηκε προφυλακιστέα για διακεκριμένη μαστροπεια, αναφέρθηκε στον βασικό κατηγορούμενο της υπόθεσης Ηλία Μίχο, ο οποίος «κέρναγε συχνά τα παιδιά παγωτά και πορτοκαλαδες και εκμεταλλευόμενος την εμπιστοσύνη μας, έπραξε όλα αυτά». 

Όπως φέρεται να αναφέρει στο υπόμνημά της η 37χρονη, έπεσε από τα σύννεφα, όταν η νύφη της της μίλησε για τα μηνύματα που εντόπισε στο κινητό της μικρής.

«Η νύφη μου με κάλεσε έντρομη και μου ανέφερε ότι βρήκε στο κινητό τηλέφωνο της κόρης μου μηνύματα που είχε αποστείλει στον Ηλία Μίχο, τα οποία είχαν σεξουαλικό περιεχόμενο και οτι η κόρη μου είχε αποστείλει στον Ηλία Μίχο γυμνές φωτογραφιες και βίντεο. Μόλις άκουσα όσα μου είπε η νύφη μου κυριολεκτικά τρελάθηκα. Έστειλα μήνυμα στον Ηλία Μίχο και τον ρώτησα αν έχει στείλει μηνύματα στην κόρη μου και ο ίδιος το αρνήθηκε.

Βλέποντας τα χυδαία μηνύματα που ο ίδιος είχε αποστείλει στην ανήλικη κόρη μου, κυριολεκτικά πάγωσα και σοκαρίστικα. Ήταν τόσο μεγάλο το σοκ και ο θυμός μου που την επομενη ημέρα του απέστειλα μηνύματα στο messenger και τον αποκαλούσα παιδεραστή».

Αμέσως πήγε στην αστυνομία, όπου εκεί οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της  ζήτησαν να μην αναφέρει τίποτα σε κανέναν «μέχρι να διερευνήσουν τα καταγγελόμενα και να μην αντιληφθεί ο κατηγορούμενος Ηλίας Μίχος οτι η ίδια έχω προβεί σε καταγγελία σε βάρος του, γιατί θα εκκινούσαν αστυνομική έρευνα άμεσα».

Η συζήτηση με τη 12χρονη 

Η επόμενη κίνησή της ήταν να συνομιλήσει με την ανήλικη της. 

«Σε επικοινωνία που είχα με την κόρη μου τη ρώτησα τι είχε συμβεί και κου είπε ότι κάποια ημέρα που ήταν στο κατάστημα του Ηλία Μίχου κατέβηκε στο υπόγειο να βοηθήσει σε κάτι και εκείνος τη βίασε. Μου ανέφερε και οτι την εξανάγκασε να πάει και με άλλους άνδρες περίπου 10 στον αριθμό».

Επικοινωνία με γυναίκα Μίχου 

Η κατηγορούμενη φέρεται να αναφέρει ακόμη ότι η σύζυγός του Μίχου της είχε ζητήσει να συναντηθούν κάι της έδωσε χρηματα. 

«Στην συνάντησή μας εκείνη μου ανέφερε οτι είναι σε κατάσταση σοκ και μάλιστα μου είπε «σαν γυναίκα προς γυναίκα άφησέ με να σε βοηθήσω γιατί γνωρίζω οτι έχεις οκτώ παιδιά» και η ίδια έβγαλε απο μόνη της και μου έδωσε 100 ευρώ. Εγώ δεν της γνωστοποίησα οτι είχα ήδη προβεί σε καταγγελία… Μου ανέφερε ότι δεν θα έπρεπε να καταστραφούν δύο οικογένειες

Μετά απο ́ 3-4 ημέρες, της έστειλα εκ νέου μήνυμα όπου της ζητούσα εκατό ευρώ και πράγματι η ίδια μου είπε να συναντηθούμε. Στην συνάντησή μας αυτή, μου έδωσε άλλα εκατό (100) ευρώ ως οικονομική βοήθεια. Πριν φύγω από την συνάντησή μας, μού πρότεινε να πάμε σε έναν δικηγόρο και να υπογράψω ένα χαρτί ότι δεν θα προβώ σε καταγγελία, ενώ εκείνη θα μου έδινε μία καλή αποζημίωση, για να μην καταστραφούν δύο οικογένειες». 

Προκαταρκτική έρευνα και για τα άλλα παιδιά 

Να διερευνηθεί εάν έχουν πέσει θύματα βιασμού ή μαστροπειας και τα άλλα παιδιά της οικογένειας, ζητεί ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας πρωτοδικών της Αθήνας, ο οποίος διέταξε προκαταρκτική έρευνα.

Ανάλογη έρευνα ζητεί να διεξαχθεί και από τις κοινωνικές υπηρεσίες.