Skip to main content

Φεστιβάλ Καννών: Θερμό χειροκρότημα για το πρίκουελ του «Mad Max»

Photo by Vianney Le Caer/Invision/AP

Η πέμπτη ταινία του franchise «Mad Max» -το budget της οποίας έφτασε τα 168 εκατ. δολάρια- κάνει πρεμιέρα στις αμερικανικές αίθουσες στις 24 Μαΐου

Άνια Τέιλορ-Τζόι και Κρις Χέμσγουορθ πρωταγωνιστούν στο «Furiosa: A Mad Max Saga» του βραβευμένου με Όσκαρ Τζορτζ Μίλερ, την πολυαναμενόμενη επιστροφή στον θρυλικό δυστοπικό κόσμο που δημιούργησε πριν από πάνω από 30 χρόνια με τις ταινίες «Mad Max».

REUTERS/Stephane Mahe

Εννέα χρόνια μετά το ντεμπούτο του «Mad Max: Fury Road» στη Νότια Γαλλία, ο Τζορτζ Μίλερ βρέθηκε και πάλι στην Κρουαζέτ. Σύμφωνα με το Variety, το κοινό στην παγκόσμια πρεμιέρα του πρίκουελ «Furiosa: A Mad Max Saga», που δόθηκε το βράδυ της Τετάρτης 15 Μαΐου, στο Φεστιβάλ Καννών, υποδέχτηκε την ταινία του με ενθουσιώδες standing ovation διάρκειας έξι λεπτών.

REUTERS

Εν μέσω χειροκροτημάτων, η πρωταγωνίστρια Άνια Τέιλορ-Τζόι, η οποία υποδύεται την Furiosa, παίρνοντας τη σκυτάλη από τη Σαρλίζ Θερόν, και ο Κρις Χέμσγουορθ  αφιέρωσαν χρόνο στον κόσμο που τους περίμενε έξω από το Palais, υπογράφοντας δεκάδες αυτόγραφα και βγάζοντας selfie με θαυμαστές.

Photo by Daniel Cole/Invision/AP

Ο 79χρονος Μίλερ γυρίζει ξανά σελίδα με μία ολοκαίνουρια, πρωτότυπη, αυτόνομη περιπέτεια που θα αποκαλύψει την προέλευση της πανίσχυρης ηρωίδας της πολυβραβευμένης παγκόσμιας επιτυχίας «Mad Max: Fury Road».

Scott A Garfitt/Invision/AP

Την παραγωγή της νέας ταινίας των Warner Bros. Pictures και Village Roadshow Pictures υπογράφει ο Μίλερ και ο συνεργάτης του Νταγκ Μίτσελ.

Photo by Daniel Cole/Invision/AP

Καθώς ο κόσμος καταρρέει, η νεαρή Furiosa απάγεται από την Green Place of Many Mothers και πέφτει στα χέρια της μεγάλης Ορδής Μηχανόβιων με επικεφαλής τον πολέμαρχο Ντεμέντους. Καθώς περιπλανιούνται στην άγονη γη, καταλήγουν στην Ακρόπολη που βρίσκεται υπό την ηγεμονία του Αθάνατου Τζο. Ενώ οι δύο τύραννοι αλληλοσπαράζονται για το ποιος θα κυριαρχήσει, η Furiosa πρέπει να επιβιώσει από πολλές δοκιμασίες για να επιστρέψει στην πατρίδα της.

Η πέμπτη ταινία του franchise «Mad Max» -το budget της οποίας έφτασε τα 168 εκατ. δολάρια- κάνει πρεμιέρα στις αμερικανικές αίθουσες στις 24 Μαΐου και η Warner ελπίζει ότι θα κάνει (ή θα ξεπεράσει) στο παγκόσμιο box office τις εισπράξεις του «Fury Road» που έφερε στα ταμεία 380 εκατ. δολάρια.