Skip to main content

Λογοκρισία στη νέα ταινία της Τζένιφερ Λόπεζ

Η ταινία «Hustlers», με πρωταγωνίστρια τη Τζένιφερ Λόπεζ, απαγορεύτηκε στη Μαλαισία εξαιτίας του «υπερβολικά άσεμνου περιεχομένου».  

Το συμβούλιο λογοκρισίας ταινιών της χώρας δήλωσε ότι οι σκηνές με γυμνό στήθος του «Hustlers», οι ερωτικοί χοροί και οι σκηνές με ναρκωτικά, το έθεσαν «ακατάλληλο για δημόσια προβολή». Η Square Box Pictures, η εταιρεία που διανέμει την ταινία στη Μαλαισία, επιβεβαίωσε την απαγόρευση μέσω social media.

Το φιλμ -που αφηγείται την ιστορία μιας ομάδας στρίπερ με πλούσιους πελάτες, αυτή τη στιγμή σημειώνει θεαματικές επιδόσεις στο box office των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου. Είναι βασισμένο σε μια αληθινή ιστορία και εμπνεύστηκε από ένα άρθρο του περιοδικού New York που έγινε viral το 2015.  

Στην υπόθεση του έργου, μια παρέα από στρίπερς στην Νέα Υόρκη, κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης του 2008, βλέπουν τους πελάτες τους και τα εισοδήματά τους να εξανεμίζονται. Με αρχηγό τη φιλόδοξη χωρισμένη μητέρα Ντόροθι (Κόνστανς Γου) και με τη βοήθεια της βετεράνου στρίπερ Ραμόνα (Τζένιφερ Λόπεζ), θα ενώσουν τις δυνάμεις τους κλέβοντας και εξαπατώντας πλούσιους άντρες της Γουόλ Στριτ. Το σχέδιο τους δουλεύει με μεγάλη επιτυχία μέχρι που τα πράγματα αρχίζουν να βγαίνουν εκτός ελέγχου.

Νωρίτερα φέτος, οι ομοφυλοφιλικές σκηνές στο φιλμ «Rocketman» για τη ζωή του Έλτον Τζον λογοκρίθηκαν, επίσης, στη Μαλαισία. Αρκετές σκηνές αφαιρέθηκαν από τη ταινία  στη Ρωσία, ενώ οριστική απαγόρευση έλαβε στην Αίγυπτο, τη Σαμόα και τις Νήσους Κουκ.  

naftemporiki.gr