Ένα κτήριο 2.000 ετών στην Πομπηία, όπου προπονούνταν οι μονομάχοι, άνοιξε για το κοινό οκτώ χρόνια μετά την κατάρρευσή του από βροχόπτωση. Οι υπεύθυνοι του αρχαιολογικού χώρου της Πομπηίας δήλωσαν πως το κοινό θα μπορεί να επισκέπτεται το Schola Armaturarum τις Πέμπτες.
Εκεί, ειδικοί θα εξηγούν τις επίπονες προσπάθειες αποκατάστασης των τοιχογραφιών που κοσμούσαν τον χώρο, στον οποίο προπονούνταν οι μονομάχοι πριν τη μάχη.
Το ιταλικό υπουργείο Πολιτισμού χαιρέτησε το άνοιγμα του Schola Armaturarum ως ένα «συμβολικό μέρος για την αναγέννηση της Πομπηίας», καθώς τα τελευταία χρόνια πλήθαιναν οι αναφορές για παραμέληση του χώρου και κατάρρευση όλο και περισσότερων σημείων της άλλοτε ακμάζουσας πόλης. Το κτήριο, που αποκαλύφθηκε μετά από εκσκαφές περίπου έναν αιώνα πριν, υπέστη σοβαρές ζημιές και κατά τη διάρκεια βομβαρδισμού από τους Συμμάχους κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Λίγα χρόνια μετά, ένα σκέπαστρο από οπλισμένο σκυρόδεμα κτίστηκε για να το προστατέψει.
Παρότι οι αρχές ερευνούν την κατάρρευση του 2010, δεν έχουν αποδοθεί ευθύνες. Ωστόσο, λέγεται πως αρκετοί πιθανοί παράγοντες που αλληλοσυνδέονται μεταξύ τους επιδεινώθηκαν από τις πολυήμερες βροχές. Ανάμεσα σε αυτούς τους παράγοντες συγκαταλέγονται μία πιθανή βλάβη του συστήματος αποστράγγισης, το βάρος της μεταπολεμικής προσθήκης από τσιμέντο και σίδερο, αλλά και «η έλλειψη σχεδίου ελέγχου και συντήρησης». Οι εργασίες αποκατάστασης που ακολούθησαν την κατάρρευση βοήθησαν τους αρχαιολόγους να μάθουν περισσότερα για τη χρήση του κτηρίου.
Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως το κτήριο αποτελούσε έδρα μιας αρχαίας στρατιωτικής Οργάνωσης και μερικές φορές φιλοξενούσε συμπόσια. Οι ανασκαφές έγιναν, ως έναν βαθμό, για την υποστήριξη των περιοχών που έχουν αποκαλυφθεί, οι οποίες χρησιμοποιούνταν από υπηρέτες, για την προετοιμασία των συμποσίων. Εκεί ήταν και η αποθήκη όπου βρίσκονταν αμφορείς και δοχεία αποθήκευσης με λάδι, κρασί και σάλτσα ψαριού από την Κρήτη, τη Σικελία, την Ισπανία και την Αφρική.
Ωστόσο, και άλλα πρόσφατα ευρήματα προμηνύουν καλύτερες μέρες για τον διάσημο αρχαιολογικό προορισμό, ανάμεσά τους ένα άλογο που βρέθηκε σε στάβλο και νέες τοιχογραφίες σε μια αρχαία κατοικία στα περίχωρα της πόλης. Ο Massimo Osana, διευθυντής του αρχαιολογικού χώρου της Πομπηίας, δήλωσε πως προγραμματίζονται τακτικές συντηρήσεις ώστε να αποφευχθούν παρόμοιες καταρρεύσεις στο μέλλον. Το 2013, η ιταλική κυβέρνηση ενέκρινε τον διορισμό εξειδικευμένου επόπτη για την εξασφάλιση της ορθής διαχείρισης των ευρωπαϊκών κονδυλίων για τη συντήρηση και αποκατάσταση του αρχαιολογικού χώρου.