Skip to main content

Telegraph: 20 μυστικά κρυμμένα σε ελληνικά νησιά

Σε ορισμένα από τα ελληνικά νησιά στέκεται σε δημοσίευμά της η διαδικτυακή έκδοση της βρετανικής εφημερίδας Telegraph, περιγράφοντας κάποια από τα μυστικά τους.

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, κάθε ελληνικό νησί αποτελεί ένα ξεχωριστό σύμπαν, με τη συντάκτρια Ρέιτσελ Χάουαρντ να αναφέρεται στις βελτιωμένες αεροπορικές, αλλά και ακτοπλοϊκές συνδέσεις με γρηγορότερα πλοία, σε σύγκριση με το παρελθόν.

Περιγράφοντας 20 μυστικά ελληνικών νησιών, το δημοσίευμα ξεκινά από τη νότια Κέρκυρα, για την οποία σημειώνει πως παραμένει «κρυμμένη» από τον μαζικό τουρισμό.

Για τη Σαντορίνη, το δημοσίευμα σημειώνει πως δύσκολα μπορεί να έχει μυστικά από τους 2 εκατ. ταξιδιώτες που την επισκέπτονται κάθε χρόνο, ωστόσο μπορεί κανείς να επισκεφθεί το καλά διατηρημένο χωριό Πύργος στην ενδοχώρα και να δοκιμάσει τοπικά κρασιά.

Στην πατρίδα του Οδυσσέα, Ιθάκη, ο επισκέπτης ανταμείβεται από τους καταπράσινους όρμους και τα υπέροχα μονοπάτια για πεζοπορία.

Στην Αντίπαρο, προτείνεται μια επίσκεψη στο νησί Δεσποτικό και το αρχαίο ιερό του Απόλλωνα.

Για την Άνδρο, το δημοσίευμα τονίζει μεταξύ άλλων πως αξίζει μια επίσκεψη στο μουσείο σύγχρονης τέχνης.

Επισημαίνει, εξάλλου, πως παλαιότερα η Μύκονος ήταν πέρασμα για τους επισκέπτες που πήγαιναν στη Δήλο, κάτι που πλέον έχει αλλάξει.

Σε ό,τι αφορά την Κρήτη, επισημαίνεται πως αξίζει μια εξερεύνηση στον κόλπο του Μιραμπέλου.

Για την Κεφαλονιά, τονίζεται ότι το χωριό Παλιά Βλαχάτα, που επλήγη από τον σεισμό του 1953, αποκτά και πάλι ζωή για τρεις ημέρες στις αρχές Αυγούστου, στο πλαίσιο του Saristra Festival.

Σε Παξούς και Αντιπαξούς υπάρχουν δεκάδες όρμοι, όπου μπορεί κανείς να μεταβεί νοικιάζοντας σκάφος.

Σε ό,τι αφορά την Ύδρα, χαρακτηρίζεται μούσα των καλλιτεχνών, ενώ στην Αλόννησο μπορεί ο επισκέπτης να εξερευνήσει ένα ναυάγιο που χρονολογείται από το 420 π.Χ.

Για την Αμοργό τονίζεται ότι, ενώ τα παραδοσιακά καφενεία σταδιακά μειώνονται, αυτό δεν ισχύει στο συγκεκριμένο νησί των Κυκλάδων, ενώ το Μεγανήσι, αν και το όνομά του παραπέμπει σε μεγάλο, είναι ένας μικρός παράδεισος στο Ιόνιο που πλέον μαγνητίζει το ενδιαφέρον μεγιστάνων.

Στη Λέσβο, οι επισκέπτες -πέρα από το άφθονο ούζο- μπορούν να θαυμάσουν μεταξύ άλλων πίνακες των Πικάσο και Μιρό, δωρεές του κριτικού τέχνης Στρατή Ελευθεριάδη, ενώ αναφορά γίνεται και στον Έλληνα ζωγράφο Θεόφιλο.

Η Κύθνος σταδιακά ξεχωρίζει για τις εναλλακτικές της προτάσεις που αφορούν την ευεξία, ενώ στις Σπέτσες οι επισκέπτες μπορούν να επισκεφθούν το ανακαινισμένο θερινό σινεμά Τιτάνια.

Σε ό,τι αφορά την Ικαρία γίνεται λόγος για τη μακροζωία, ενώ τα Άνω και Κάτω Κουφονήσια ξεχωρίζουν κατά την Telegraph χάρη στις ακτές και τα νερά τους.

Η Κίμωλος σύμφωνα με το δημοσίευμα είναι καλύτερο να εξερευνηθεί με τα πόδια, ενώ αναφορά γίνεται και στο Σκιαδί, το οποίο χαρακτηρίζεται μοναδικό γεωλογικό μνημείο.

Τέλος, στην Τήνο και την Άνδρο ο επισκέπτης μπορεί να περπατήσει σε μονοπάτια που χάνονται στο βάθος των αιώνων.