Skip to main content

Τα μυστικά για την τέλεια παέγια

Το φαγητό-συνώνυμο της ισπανικής κουζίνας έχει κι αυτό τα μυστικά του για να πετύχει.

Από τα πιο πλούσια και πληθωρικά πιάτα, με ρύζι, κρέας, θαλασσινά, λαχανικά, μπαχαρικά και όλα τα καλά, η παέγια ήταν ένα πιάτο που συνήθιζαν να τρώνε οι εργάτες και οι αγρότες και μάλιστα δεν περιείχε θαλασσινά, αλλά κατά βάση ντομάτα, σαλιγκάρια, κρεμμύδια, φασόλια… Σήμερα, ωστόσο, στη mixta εκδοχή της, περιέχει κρέας και θαλασσινά μαζί, ενώ υπάρχει και η χορτοφαγική με λαχανικά, η arroz negro με μελάνι σουπιάς, αλλά και η fideua, με νουντλς αντί για ρύζι.

Διαβάστε περισσότερα