Το σωστό αλάτισμα είναι από τα βασικά στοιχεία ενός επιτυχημένου πιάτου. Το ίδιο είναι, όμως, κι ένα ζουμερό, καλομαγειρεμένο κρέας. Το αλάτισμα, όμως, αν δεν γίνει στο σωστό χρόνο, μπορεί να σαμποτάρει τα υγρά του κρέατος και το αποτέλεσμα να είναι λίγο στεγνό. Το αλάτι διαλύει τις πρωτεΐνες και χαλαρώνει τις μυϊκές ίνες καθώς εισχωρεί μέσα στο κρέας, τραβώντας τα υγρά του. Αν, λοιπόν, ψηθεί αμέσως μετά το αλάτισμα, το κρέας δεν θα βγάλει τόσους χυμούς καθώς συστέλλεται.