Ο 42χρονος Αλεξάντρ Μαζιά από τη Μασσαλία ανακηρύχθηκε «μάγειρας της χρονιάς» στη Γαλλία, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη ο οδηγός γαστρονομίας Gault & Millau.
Ο Μαζιά, ο οποίος έχει βραβευθεί και με ένα αστέρι Μισελέν, διευθύνει το μικρό του εστιατόριο σε μια γειτονιά της Μασσαλίας, όπου προτείνει γεύματα και δείπνα που «ταξιδεύουν» τον πελάτη χωρίς να αποκαλύπτει τη σύνθεση των μενού πριν από το φαγητό.
Οι τιμές κυμαίνονται από 57 έως 170 ευρώ, ενώ μεταξύ των δημιουργιών του σεφ –ο οποίος χρησιμοποιεί περισσότερα από 200 μπαχαρικά– περιλαμβάνεται ένα πρωτότυπο καπνιστό χέλι με σοκολάτα
«Η κουζίνα μου είναι ειλικρινής, σύγχρονη, που προσαρμόζεται και συμβιώνει με τη γη αυτή» τόνισε στο AFP ο Μαζιά, ο οποίος συνεργάζεται με Μασσαλούς παραγωγούς κηπευτικών και ψαράδες, ενώ εμπνέεται σε μεγάλο βαθμό από την Αφρική, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε.
Ο Σάντρο Μισελί του εστιατορίου του σεφ Αλέν Ντουκάς στο Hotel de Paris στο Μονακό, ανακηρύχθηκε «ζαχαροπλάστης της χρονιάς» και ο νεαρός Τόμι Γκουσέ με καταγωγή από την Καμπότζη, επικεφαλής του Hugo&Co στο Παρίσι, έλαβε το βραβείο «bistrot 2019».
Ο γαστρονομικός οδηγός Gault&Millau μετρά 46 χρόνια ζωής, τυπώνεται σε 40.000 αντίτυπα στη Γαλλία και κυκλοφορεί σε 20 χώρες.
naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ