Skip to main content

Creta Farms: Με 10,16% ο Κ. Δομαζάκης- Στο Πρωτοδικείο η αίτηση των τραπεζών

Από την έντυπη έκδοση

Σε 10,16% επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της Creta Farms, από 30,59%, διαμορφώθηκε το συνολικό ποσοστό των δικαιωμάτων ψήφου του κ. Κωνσταντίνου Δομαζάκη, μετά τη σύμβαση εκχώρησης δικαιωμάτων που υπέγραψε με τις Εθνική Τράπεζα, Eurobank Ergasias, Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς.

Όπως γνωστοποιήθηκε χθες, συνολικά ο Κωνσταντίνος Δομαζάκης εκχώρησε 6.443.299 δικαιώματα ψήφου, ήτοι 20,43% επί των συνολικών δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας ως ακολούθως: 6,35% στην Εθνική, 4,62% στην Eurobank, 4,14% στην Alpha Bank και 5,32% στην Τράπεζα Πειραιώς, η οποία κατέχει και έμμεσα δικαιώματα σε ποσοστό 5,315% μέσω της Piraeus SNF Designated Activity Company.

Σημειώνεται ότι το από το συνολικό ποσοστό 10,16% που διατηρεί ο Κωνσταντίνος Δομαζάκη 0,67% αφορά έμμεσα δικαιώματα που κατέχει μέσω της εταιρείας EFG Bank Luxembourg.

Πάντως, το ενδιαφέρον σήμερα στρέφεται στο Ρέθυμνο, όπου αναμένεται να εκδικαστεί στο Πρωτοδικείο η αίτηση που υπέβαλαν οι πιστώτριες τράπεζες της Creta Farms για άμεση αλλαγή του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, καθώς όπως υποστηρίζουν υπάρχει άμεσος κίνδυνος κατάρρευσης της Creta Farms. Το αίτημα των τραπεζών προς τη Δικαιοσύνη στηρίζεται στο γεγονός ότι αυτήν τη στιγμή υπάρχουν δύο διοικητικά συμβούλια τα οποία διεκδικούν τη νόμιμη εκπροσώπηση της εταιρείας, η οποία χωρίς να έχει νόμιμη διοίκηση βρίσκεται σε αδυναμία συνέχισης της λειτουργίας της και της παραγωγικής και συναλλακτικής της δραστηριότητας.