Skip to main content

Odyssea: Παράδοση 50.000 προστατευτικών μασκών στο υπ. Υγείας 

Συμμετέχοντας έμπρακτα στη συλλογική προσπάθεια για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας COVID-19 και την προστασία της υγείας του νοσηλευτικού προσωπικού, η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Οdyssea, με χρηματοδότηση του ΤΙΜΑ Κοινωφελούς Ιδρύματος, κατασκεύασε και προσέφερε δωρεάν πενήντα χιλιάδες προστατευτικές προσωπίδες (face-shield) στο Υπουργείο Υγείας και σε είκοσι εννέα ιδρύματα σε όλη την Ελλάδα. 

Με τη χρήση καινοτόμων μεθόδων σχεδιασμού, εξειδικευμένων εργαλείων και τεχνικών κατασκευής μεγάλης κλίμακας, καταφέραμε να αυξήσουμε το ρυθμό παραγωγής και συναρμολόγησης με αποτέλεσμα την παραγωγή 5.000 προστατευτικών προσωπίδων την ημέρα, πιστοποιημένων με ISO 9001:2008, όπως ορίζεται από το Ευρωπαϊκό Πρότυπο EN 166:2001. Από τις 14 έως τις 30 Απριλίου, παραδώσαμε 1.000 πακέτα με προστατευτικές προσωπίδες με αποδέκτη το υπουργείο Υγείας, επισημαίνει η εταιρεία.

Στο πλαίσιο της προσπάθειάς μας για την κοινωνική ένταξη ευάλωτων πληθυσμών στην αγορά εργασίας, σημαντική ήταν και η συνεισφορά της Συριακής Κοινότητας στο εγχείρημα αυτό μέσω του Συριακού και Ελληνικού Φόρουμ, μιας νέας ΜΚΟ που στεγάζει και υποστηρίζει η Odyssea από το 2019.

Επιπρόσθετα, 500 προστατευτικές προσωπίδες παραδόθηκαν σε μια σειρά ιδρυμάτων, οργανώσεων και μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων σε όλη την Ελλάδα, μέλη του δικτύου της GIVMED.