Skip to main content

Τριπλή διάκριση για τη «ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ»

EUROKINISSI

Κατά την απονομή των Δημοσιογραφικών Βραβείων του Ιδρύματος Μπότση που έγινε στο Ζάππειο Μέγαρο

Tρεις σπουδαίες διακρίσεις για τη «ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ» επιφύλαξε η 38η Απονομή των Δημοσιογραφικών Βραβείων του Ιδρύματος Μπότση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Σε μια λαμπρή εκδήλωση για την ελληνική δημοσιογραφία, που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο, η εφημερίδα «Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ» έλαβε ειδικό τιμητικό βραβείο για τα 100 χρόνια κυκλοφορίας της, κατά τα οποία παρείχε και συνεχίζει να παρέχει έγκυρη και έγκριτη δημοσιογραφία, έχοντας σημαντική προσφορά στην οικονομική και επιχειρηματική ενημέρωση. Το βραβείο παρέλαβε ο γενικός διευθυντής, Σπύρος Κτενάς.

Στην τελετή βραβεύτηκε επίσης ο διευθυντής Σχεδιασμού της εφημερίδας, Δημήτρης Νίκας, για την καθοριστική του συμβολή στον σχεδιασμό της εφημερίδας «Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ», που αναδείχθηκε μεταξύ άλλων ως «Ευρωπαϊκή Εφημερίδα της Χρονιάς» στον διαγωνισμό European Newspaper Awards, όπου έλαβαν μέρος 136 εφημερίδες που εκδίδονται σε 22 χώρες, καθώς και ο Γιώργος Λιάνης, για την ιδιαίτερη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία και τη δημοσιογραφική ανάδειξη ειδικών θεμάτων.

EUROKINISSI

Απονέμοντας τα δημοσιογραφικά βραβεία του Ιδρύματος Μπότση στους συντάκτες οι οποίοι διακρίθηκαν για την εργασία τους τη χρονιά που πέρασε, από το βήμα της εκδήλωσης ο πρόεδρος του Ιδρύματος Μπότση, Πάνος Καραγιάννης, τόνισε: «Είμαστε υπερήφανοι για τη δημοσιογραφία που ασκείται με αρχές, ιδανικά και αξίες ως εγγυητής της Δημοκρατίας. Γιατί δημοσιογραφία χωρίς δημοκρατία δεν υπάρχει. Γιατί η δημοκρατία χωρίς ατέρμονη, ανεξάρτητη και πολυφωνική δημοσιογραφία δεν υφίσταται».

«H συμπλήρωση 100 ετών από την ίδρυση της “NAYTEMΠOPIKHΣ” ανοίγει έναν νέο κύκλο δημιουργικής δράσης για την ιστορική εφημερίδα. Υπό νέα διοίκηση η “NAYTEMΠOPIKH” θα εξακολουθήσει να βαδίζει στην ίδια λεωφόρο της αξιόπιστης πληροφόρησης. H “NAYTEMΠOPIKH” με την ημερήσια οικονομική εφημερίδα της, το site που έχει κατακτήσει την πρώτη θέση στην οικονομική πληροφόρηση και το τηλεοπτικό της κανάλι θα συνεχίσουν να χτυπούν καθημερινά στον παλμό της έγκυρης και έγκαιρης οικονομικής και επιχειρηματικής πληροφόρησης. H σημερινή διάκριση του Ιδρύματος Αθανασίου Βασ. Μπότση αποτελεί επιβράβευση, αλλά και κίνητρο να συνεχίσουμε στην ίδια κατεύθυνση τα χρόνια που έρχονται. H “NAYTEMΠOPIKH” στοχεύει σε νέες κορυφές, σε τόνωση της εξωστρέφειας και στην προσέλκυση νέας γενιάς αναγνωστών» επεσήμανε, παραλαμβάνοντας τη διάκριση ο γενικός διευθυντής, Σπύρος Κτενάς.

INTIME NEWS

Από την πλευρά του παραλαμβάνοντας το βραβείο ο διευθυντής Σχεδιασμού της εφημερίδας, Δημήτρης Νίκας, ανέφερε: «Αισθάνομαι χαρούμενος και υπερήφανος γιατί μετά από 43 χρόνια που υπηρετώ αυτή τη δουλειά, μου προσφέρεται η ύψιστη διάκριση από το Ίδρυμα Μπότση. Ευχαριστώ τον εκδότη που μου έδειξε εμπιστοσύνη στον ανασχεδιασμό της εφημερίδας».

Υπενθυμίζεται ότι η «ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ» ανακηρύχθηκε «Ευρωπαϊκή Εφημερίδα της Χρονιάς» στον διαγωνισμό European Newspaper Awards. Η συγκεκριμένη βράβευση ήταν απόρροια της ισχυρής συλλογικής διετούς προσπάθειας της ομάδας της εφημερίδας και του διευθυντή Σχεδιασμού της, Δημήτρη Νίκα, ο οποίος βραβεύθηκε για δεύτερη φορά από αυτό τον ευρωπαϊκό διαγωνισμό.

Επίσης, τιμητική διάκριση έλαβε ο Γιώργος Λιάνης για την ιδιαίτερη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία. Την πολυετή και ευδόκιμη προσφορά του στο ρεπορτάζ και τη δημοσιογραφική ανάδειξη θεμάτων των Γραμμάτων και του Πολιτισμού μας.

INTIME NEWS

Τιμητικές πλακέτες

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης απονεμήθηκαν ειδικές τιμητικές πλακέτες στις οικογένειες των δύο πιλότων μας, σμηναγό Χρήστο Μουλά, 34 ετών, και τον ανθυποσμηναγό Περικλή Στεφανίδη, που την Τρίτη 25 Ιουλίου 2023 «έφυγαν» ως ήρωες στην άνιση μάχη με τον εφιάλτη της φωτιάς, όταν το αεροσκάφος τους τύπου CL215 της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών, της 112 Πτέρυγας Μάχης, κατέπεσε, κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης στον Πλατανιστό Ευβοίας.

Στην έναρξη της Απονομής των Δημοσιογραφικών Βραβείων και Τιμητικών Διακρίσεων, στον ρόλο του Τύπου και των ΜΜΕ σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «Δημοκρατία χωρίς Δημοσιογραφία δεν υπάρχει. Δημοσιογραφία χωρίς Δημοκρατία δεν υφίσταται», αναφέρθηκαν ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ, Σωτήρης Τριανταφύλλου, και η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Μαρία Αντωνιάδου.

Συνολικά δόθηκαν 34 βραβεία για την προσφορά τους στη δημοσιογραφία σε δημοσιογράφους, μέσα ενημέρωσης και οργανισμούς, μεταξύ των οποίων οι δημοσιογράφοι που κάλυψαν τις πλημμύρες που προκάλεσε η καταστροφική επέλαση του «Daniel» στη Θεσσαλία και τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.