Skip to main content

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Τα νέα ρεκόρ στην Titan και οι φήμες για το άλμα στην Τεχνική Ολυμπιακή

ΕUROKINISSI-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ

Στα ενδότερα της αγοράς με τέσσερις ειδήσεις.

2,2 δισ. ευρώ: Σε νέο ιστορικό υψηλό βρίσκεται η μετοχή του Titan Cement, η οποία πλέον φιγουράρει στα 28,3 ευρώ, για πρώτη φορά από τον ολικό μετασχηματισμό του Ομίλου το 2019. Το αποτέλεσμα είναι η χρηματιστηριακή αξία της εισηγμένης να «πιάνει» τα 2,2 δισ. ευρώ (14η μεγαλύτερη στο ταμπλό), μετρώντας μια μεταβολή άνω του +32% μέσα στο 2024.

Νερό: Αύριο είναι η μεγάλη ημέρα για την ΕΥΔΑΠ, η οποία θα ανακοινώσει τα οικονομικά μεγέθη του 2023. Το μεσημέρι θα λάβει χώρα και η ενημέρωση των αναλυτών – επενδυτών. Στο επίκεντρο, αναμφίβολα, θα τεθεί το ύψος του μερίσματος, η αποκοπή του οποίου είναι προγραμματισμένη για τις 22 Ιουλίου. Βέβαια, οι επενδυτές έχουν θέσει χαμηλά τον πήχη, δεδομένων των εύλογων πιέσεων στα περιθώρια κέρδους.

Ράλι 10%: Εξαιρετική είναι η πορεία της Τεχνικής Ολυμπιακής στο τελευταίο διήμερο, με τη μετοχή να πετυχαίνει συνολική άνοδο άνω του 10%. Κάπως έτσι, η αξία της εισηγμένης έχει επιστρέψει κοντά στα 120 εκατ. ευρώ, γεφυρώνοντας την απόσταση από τα φετινά υψηλά (3,05 ευρώ). Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται η συμπεριφορά της μετοχής να σχετίζεται με τις εξελίξεις γύρω από το τίμημα για την πώληση του Πόρτο Καρράς.

Comeback: Να προσεγγίσει εκ νέου τα ιστορικά υψηλά των 4 ευρώ επιχειρεί η μετοχή της Real Consulting στην ΕΝ.Α., η οποία δείχνει να αφήνει πίσω τη διόρθωση (-10% στο 30ήμερο). Πάντως, παρά την πρόσφατη οπισθοχώρηση έως τα στηρίγματα των 3,6 ευρώ, η εισηγμένη εξακολουθεί να «τρέχει» ένα ράλι κοντά στο +50% μέσα στο 2024, με τη χρηματιστηριακή της αξία να συντηρείται σταθερά άνω των 80 εκατ. ευρώ.

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)