Skip to main content

Χρηματιστήριο: Άνοδος 3% για τη μετοχή της Intralot, σβήνει τις απώλειες του Μαρτίου

Στα 700 εκατ. ευρώ η αξία της εισηγμένης

Με ένα μίνι – ράλι της τάξης του 3% αποχαιρετά τον Μάρτιο η μετοχή της Intralot, η οποία προσπαθεί να αφήσει πίσω την πρόσφατη συσσώρευση, σβήνοντας το σύνολο των μέχρι πρότινος μηνιαίων απωλειών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο τίτλος της εισηγμένης ενισχύεται κατά 3,1% στη σημερινή συνεδρίαση (28/3) του Χρηματιστηρίου Αθηνών, με αποτέλεσμα να διαμορφώνεται στο 1,16 ευρώ, περιορίζοντας την απόσταση από τα υψηλά 6ετίας του 1,2 ευρώ.

Μέχρι τις 2.30 το μεσημέρι είχαν διακινηθεί 487.000 τεμάχια, συνολικής αξίας 563.522 ευρώ, ενώ «πέρασε» και ένα πακέτο αξίας 116.200 ευρώ στην τιμή του 1,16 ευρώ.

Η θετική εικόνα για την Intralot αποτυπώνεται και στο διαπραγματεύσιμο ομόλογο, το οποίο πλέον καθορίζεται στο 101,50, δηλαδή άνω της ονομαστικής τιμής.

Το συγκεκριμένο ομόλογο, ύψους 130 εκατ. ευρώ, μαζί με το κοινοπρακτικό τραπεζικό δάνειο των 100 εκατ. ευρώ, θα συμβάλλουν στην αναχρηματοδότηση παλαιότερου ομολόγου, το οποίο λήγει τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Μάλιστα, πριν μερικές ημέρες ολοκληρώθηκε η πρόωρη πληρωμή μέρους των επίμαχων ομολογιών, συνολικής αξίας 130 εκατ. ευρώ.

Η επάνοδος της Intralot

Όλα αυτά έχουν συμβάλλει καθοριστικά στην ουσιαστική επάνοδο της εισηγμένης εταιρείας, η οποία μέχρι και πριν μερικούς μήνες βρισκόταν εγκλωβισμένη στην Κατηγορία της Επιτήρησης.

Έκτοτε όμως, έχει ακολουθήσει ένα ισχυρό ράλι (+85% στο 12μηνο), ενισχύοντας την πεποίθηση για ένα turn-around story. Την ίδια στιγμή, η διοίκηση ετοιμάζεται να διεκδικήσει νέα συμβόλαια τυχερών παιχνιδιών στις ΗΠΑ και στην Αυστραλία -δύο αγορές με μεγάλο ενδιαφέρον.

700 εκατ. ευρώ

Η εντυπωσιακή πορεία της εταιρείας επισφραγίστηκε πρόσφατα και με την εισαγωγή στον MSCI Greece Small Cap. Η χρηματιστηριακή αξία της Intralot υπερβαίνει πλέον τα 700 εκατ. ευρώ, με τη μεταβολή από τις αρχές του έτους να ξεπερνά το 7%.

Και μην ξεχνάμε ότι η εταιρεία, χάρη στη βελτίωση της αποτίμησής της, έχει θέσει υποψηφιότητα για μια πιθανή εισαγωγή στον FTSE 25, στο πλαίσιο της επικείμενης αναδιάρθρωσης του Μαΐου.

Στο 9μηνο του 2023, η Intralot ανακοίνωσε κέρδη EBITDA (προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων), ύψους 101 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας άνοδο κατά περίπου 15% σε σχέση με το 2022.

Με βάση τα στοιχεία του Bloomberg, η σημερινή τιμή της μετοχής αντιστοιχεί σε δείκτη κερδοφορίας P/E 20,4x. 

Η ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων για το 12μηνο είναι προγραμματισμένη για αύριο, Παρασκευή.

Βασικός μέτοχος της Intralot είναι η Standard General με ποσοστό 26,8%, ενώ ακολουθούν ο Σωκράτης Κόκκαλης με 20,5% και η Intracom Holdings με 7,1%.

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)