Skip to main content

Νίκος Βαρδινογιάννης: Υπεραξίες 120% σε μόλις 2,5 χρόνια

Facebook

Επί προσωπικού: Ο 50χρονος επιχειρηματίας είναι γιος του Βαρδή και της Μαριάννας Βαρδινογιάννη.

Ο Νίκος Βαρδινογιάννης δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Άλλωστε, το βαρύ οικογενειακό όνομα τα λέει όλα. Γιος του Βαρδή και της Μαριάννας Βαρδινογιάννης, ο 50χρονος επιχειρηματίας ετοιμάζεται για το επόμενο μεγάλο… κόλπο, οδηγώντας τη Real Consulting, στην οποία είναι βασικός μέτοχος και πρόεδρος, ολοταχώς προς την Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου.

Ο Νίκος Βαρδινογιάννης, μαζί με τον Αναστάσιο Παπαργύρη, ίδρυσε τη Real Consulting το 2002, δραστηριοποιούμενη στον «καυτό» κλάδο της Πληροφορικής και της Τεχνολογίας.

Πριν περίπου 2,5 χρόνια, αποφάσισε να εντάξει την εταιρεία στην Εναλλακτική Αγορά, με απώτερο στόχο να «μεγαλώσει» και να αποκτήσει ένα ικανό μερίδιο από την ολοένα και μεγαλύτερη πίτα του κλάδου. Και σήμερα, σιγά – σιγά ετοιμάζεται για το επόμενο βήμα, δηλαδή της μετάταξης στην Κύρια Αγορά.

Το ράλι της μετοχής

Νίκος Βαρδινογιάννης

Οι χρηματιστηριακές επιδόσεις της Real Consulting είναι άκρως εντυπωσιακές, δικαιώνοντας μέχρι στιγμής τις κινήσεις του κ. Βαρδινογιάννη.

Η μετοχή ξεκίνησε τη διαπραγμάτευση τον Αύγουστο του 2021 στην τιμή των 2 ευρώ. Σήμερα, ξεπερνά τα 4,3 ευρώ, κάτι το οποίο μεταφράζεται σε μια υπεραξία της τάξης του 120%.

Μόνο φέτος, για παράδειγμα, η μεταβολή αγγίζει το +65%, ενώ η άνοδος στο τελευταίο 12μηνο υπερβαίνει το 125%, αξιοποιώντας το ευρύτερο rerating στην Πληροφορική.

Το αποτέλεσμα είναι η κεφαλαιοποίηση της εισηγμένης να αγγίζει τα 93 εκατ. ευρώ, μην απέχοντας πολύ από το ψυχολογικό φράγμα των 100 εκατ. ευρώ και αφήνοντας πίσω αρκετές εταιρείες από την Κύρια Αγορά του Χ.Α.

Ο Νίκος Βαρδινογιάννης, ελέγχοντας το 64,1% του μετοχικού κεφαλαίου, μέσω της OneDealer, διαθέτει ένα μερίδιο αξίας σχεδόν 60 εκατ. ευρώ. Αλλά, σίγουρα, ο 50χρονος επιχειρηματίας έχει βλέψεις για ακόμη μεγαλύτερα πράγματα.

Νέες εξαγορές;

Οι ευοίωνες προοπτικές του κλάδου, σε συνδυασμό με το εκτόπισμα της οικογένειας, συνθέτουν ένα ισχυρό και ακλόνητο πλεονέκτημα, το οποίο ο κ. Βαρδινογιάννης καλείται να αξιοποιήσει.

Και οι εξαγορές αποτελούν το βασικό «όχημα» αυτής της προσπάθειας, η οποία έχει ως τελικό στόχο, όπως προαναφέρθηκε, την εισαγωγή στην Κύρια Αγορά. Πριν λίγες ημέρες, μάλιστα, η Real Consulting ενεπλάκη σε σενάρια για deal με την -εισηγμένη στην Κύρια Αγορά- CPI, τα οποία διαψεύστηκαν κατηγορηματικά.

Παρ’ όλα αυτά, είναι σαφές ότι ο κ. Βαρδινογιάννης αναζητά τις συμφωνίες, οι οποίες θα «μεγαλώσουν» περαιτέρω την εταιρεία του, αναγνωρίζοντας φυσικά ότι η τρέχουσα χρηματιστηριακή ευφορία ενέχει τον κίνδυνο για πλασματικές αποτιμήσεις και ενίοτε… φούσκες.

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)