Skip to main content

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Η «βουτιά» 5μήνου στη Cenergy και τα υψηλά 17ετίας στην Εβροφάρμα

ΕUROKINISSI-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ

Στα ενδότερα της αγοράς με 4 ειδήσεις.

Με νέα στάθμιση: Νέα, υψηλότερη στάθμιση θα έχουν εφεξής οι μετοχές της Πειραιώς στους δείκτες FTSE Russell, μετά και την επιτυχημένη αποεπένδυση του ΤΧΣ. Συγκεκριμένα, η στάθμιση αυξάνεται στο 81,3% από 54,3% προηγουμένως, με την αλλαγή να ισχύει από τη συνεδρίαση της 18ης Μαρτίου και να αφορά τους δείκτες FTSE All-World, FTSE MPF All-World, FTSE Global Large Cap και FTSE Emerging

Υψηλό 17 ετών: Στο υψηλότερο επίπεδο από το 2007 βρίσκεται πλέον η μετοχή της Εβροφάρμα, η οποία χθες «πέταξε» άνω του 1,90 ευρώ, με τη μεταβολή από τις αρχές του έτους να αγγίζει το εντυπωσιακό +60%. Το ράλι σχετίζεται με τις αυξημένες προσδοκίες για τα ετήσια μεγέθη του 2023, τα οποία θα δημοσιοποιηθούν στις 29 Μαρτίου. Μάλιστα, η εταιρεία έχει ήδη ανακοινώσει την αποκοπή μερίσματος. Άρα αυτό που απομένει είναι να μάθουμε το μέγεθος της επιβράβευσης.

Η χειρότερη πτώση: Τρεις συνεχόμενες αρνητικές συνεδριάσεις έχει συμπληρώσει η μετοχή της Cenergy στο Χρηματιστήριο. Χθες, μάλιστα, κατέγραψε και τη χειρότερη πτώση από τις 13 Οκτωβρίου του 2023, επιστρέφοντας στα 7,20 ευρώ. Κι αυτό, παρά την πρόταση για μέρισμα 0,08 ευρώ/μετοχή, οποία αναμένεται να εγκριθεί από τη Γ.Σ. της 28ης Μαΐου.

Τιμή στόχο 14 ευρώ: Την έναρξη της κάλυψης της ΔΕΗ ξεκινά η Goldman Sachs, η οποία τοποθετεί τον πήχη στα 14 ευρώ και δίνει περιθώριο ανόδου της τάξης του 18%. Ο αναλυτής εκτιμά ότι τα κέρδη EBITDA θα φθάσουν στο 1,7 δισ. ευρώ το 2024, με την καθαρή κερδοφορία να καθορίζεται στα 345 εκατ. ευρώ.

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)