Skip to main content

Σ. Γεράγγελου στο Naftemporiki TV: Δεν υπάρχει δυνατότητα ρύθμισης για τα τέλη κυκλοφορίας

Η Σάντρα Γεράγγελου στο κανάλι της Ναυτεμπορικής

Στην εκπομπή «Ιn Business», με την Μαρία Σμιλίδου και τον Παύλο Πανταζόπουλο, μίλησε η φοροτεχνικός Σάντρα Γεράγγελου, στο Κανάλι της Ναυτεμπορικής.

Η κ. Γεράγγελου μίλησε για τις εκκρεμότητες του Φεβρουαρίου, υπογραμμίζοντας ότι «Μέχρι 29 Φεβρουαρίου οι ιδιοκτήτες ΙΧ και μοτοσυκλετών θα πρέπει να εξοφλήσουν τα τέλη κυκλοφορίας, υπάρχουν πολλοί που λόγω της παράτασης ξεχάστηκαν. Στην ίδια ημερομηνία λήγει και η προθεσμία για όσους θέλουν να πραγματοποιήσουν ακινησία στα οχήματά τους και να αποφύγουν την εξόφληση τελών κυκλοφορίας».

Συνέχισε λέγοντας ότι «πολύ μεγάλη προσοχή γιατί όσοι ξεχάσουν να εξοφλήσουν τα τέλη κυκλοφορίας, αυτά θα βεβαιωθούν διπλά και μάλιστα δεν υπάρχει και η δυνατότητα ρύθμισής τους. Θα πρέπει να εξοφληθεί εφάπαξ όλο το ποσό».

Ιδιαίτερη προσοχή όπως επισήμανε η κ. Γεράγγελου χρειάζεται για όλες τις πληρωμές που κάνουμε προς τις εφορίες «αυτό που συστήνουμε είναι να αποφεύγουμε την καταβολή την τελευταία μέρα ή αν αυτό δεν είναι δυνατό, τουλάχιστον να γίνεται πριν τις μεσημεριανές ώρες, γιατί έχουμε δει πληρωμές που έχουν γίνει μετά τις μεσημεριανές ώρες να θεωρείται εκπρόθεσμη η πληρωμή τους».

Τα περισσότερα τηλέφωνα όμως όπως αναφέρει η κ. Γεράγγελου αφορούν στη διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές, με καταληκτική ημερομηνία 29 Φεβρουαρίου και βαριά πρόστιμα.

Για POS και ταμειακές

Για pos και ταμειακές μηχανές σχολίασε ότι «Είναι μικρό το ποσοστό της αγοράς που έχει προβεί στη διασύνδεση, μόλις 15% περίπου έχει καταφέρει να διασυνδέσει τα POS με τις ταμειακές… Το μεγαλύτερο βέβαια πρόβλημα αυτή τη στιγμή στην αγορά είναι ότι παρά το γεγονός ότι κάποιες επιχειρήσεις έχουν προμηθευτεί τα POS, δεν έχει γίνει η διασύνδεσή τους με τις ταμειακές μηχανές, γιατί ακόμα υπάρχει πρόβλημα στα πρωτόκολλα, στα τεχνικά ζητήματα που έχουν οι ταμειακές για τη διασύνδεσή τους. Πέρα από αυτό υπάρχουν και πολλές περιπτώσεις επιχειρήσεων, τις οποίες δεν έχει προβλέψει το Υπουργείο Οικονομικών και θα προκαλέσουν μια δυστοκία στην αγορά, όπως για παράδειγμα όταν κάποιος θέλει να κόψει τιμολόγιο και όχι απόδειξη.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΥΠΕΘΟ, θα πρέπει να εκδώσει απόδειξη λιανικής, να πληρωθεί μέσω POS, να εκδώσει πιστωτικό της λιανικής και εν τέλει να εκδώσει το τιμολόγιό του… Μια διαδικασία καθόλου παραγωγική και δεν εκφράζει απόλυτα την ψηφιοποίηση που θέλουμε να πετύχουμε, δηλαδή διευκόλυνση και απλούστευση των διαδικασιών και όχι να χρειάζεται να εκδώσει κάποιος 3 παραστατικά για να κάνει μια χονδρική συναλλαγή», κατέληξε.