Skip to main content

Intralot: Στην Ελλάδα το Κέντρο Τεχνολογίας και Καινοτομίας του Ομίλου

LotosX Omni, η πλατφόρμα ψηφιακής αναβάθμισης των τυχερών παιχνιδιών

Στις τεχνολογίες αιχμής επενδύει η Intralot, επιτυγχάνοντας την ενίσχυση της θέσης της ως παγκόσμιου παρόχου τεχνολογίας τυχερών παιχνιδιών αλλά και την ανάδειξη της Ελλάδας ως τεχνολογικού κόμβου μέσω του Κέντρου Τεχνολογίας και Καινοτομίας που έχει αναπτύξει η εταιρεία επί ελληνικού εδάφους.

Ειδικότερα περισσότεροι από 300 Έλληνες μηχανικοί αναπτύσσουν τις νέες τεχνολογίες και εφαρμογές της Intralot, η οποία υποστηρίζει έργα μεγάλης κλίμακας σε 39 αγορές. Η τεχνολογία που αναπτύσσεται στην Ελλάδα και έχει καθιερώσει την εταιρεία στη διεθνή αγορά είναι αποτέλεσμα της σκληρής και συντονισμένης δουλειάς του ανθρώπινου δυναμικού της.

Όπως τονίζει ο CTO της Intralot, κ. Κωνσταντίνος Φαρρής, «οι άνθρωποί μας αγαπούν αυτό που κάνουν και έχουν τη δίψα για συνεχή βελτίωση και εξέλιξη. Είμαστε ιδιαιτέρως υπερήφανοι για την εξαγωγή ελληνικής καινοτομίας σε παγκόσμιο επίπεδο και τη διεθνή αναγνώρισή μας στον κλάδο των τυχερών παιχνιδιών». Και συμπληρώνει λέγοντας πως «η Intralot παρακολουθεί συστηματικά τις νέες τεχνολογίες και τα διεθνή πρότυπα και επενδύει σημαντικά στην ανάπτυξη εξελιγμένων τεχνολογικών λύσεων, με στόχο να διατηρεί την τεχνολογική πρωτοπορία της και να διαμορφώνει τις εξελίξεις στον κλάδο των τυχερών παιχνιδιών».

Η τεχνολογική υπεροχή της Intralot επιβεβαιώνεται από τις πιστοποιήσεις και τη βράβευση των προϊόντων της από διεθνείς οργανισμούς και την κατοχύρωση 186 πατεντών μέχρι σήμερα. Παράλληλα, η εταιρεία εξετάζει με προτεραιότητα την επένδυση και τις συνεργασίες σε νέες τεχνολογίες, οι οποίες βρίσκονται περισσότερο κοντά παρά μακριά, όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη, το metaverse και το blockchain με στόχο να διατηρήσει το ανταγωνιστικό πλεονέκτημά της στο νέο περιβάλλον που θα διαμορφωθεί.

Με τον τρόπο αυτό ως παγκόσμιος τεχνολογικός πάροχος με τις πλέον εξελιγμένες τεχνολογικές λύσεις και υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, η Intralot πετυχαίνει σε σημαντικό βαθμό την ανανέωση των υπαρχόντων συμβολαίων της, ενώ διεκδικεί με αξιώσεις νέα σημαντικά έργα σε καινούργιες χώρες.

Πλατφόρμα LotosX Omni

Οι ολοένα και πιο σύνθετες απαιτήσεις των σύγχρονων λοταριών χαρακτηρίζονται από την ανάγκη προσφοράς καλύτερων παιχνιδιών, τα οποία θα μπορούν να προσαρμόζονται, εμπλουτίζονται ή να αντικαθίστανται πιο εύκολα, αξιοποιώντας όλα τα δημοφιλή κανάλια διάθεσης, με στόχο τη βέλτιστη και προσωποποιημένη εμπειρία του παίκτη.

Η εταιρεία στο πλαίσιο του σημερινού άκρως ανταγωνιστικού περιβάλλοντος, προχώρησε στη διάθεση της πλατφόρμας Lotos X Omni που έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίζει όλες τις παραπάνω σύνθετες απαιτήσεις με τον πλέον αποτελεσματικό και ασφαλή τρόπο, ενώ επίσης παρέχει το κατάλληλο ομογενοποιημένο περιβάλλον κεντρικής διαχείρισης και ελέγχου και ανοικτή αρχιτεκτονική για δυναμική επεκτασιμότητα και διασύνδεση με τρίτα συστήματα.

Επειδή η Intralot γνωρίζει καλά ότι οι τεχνολογικές αλλαγές έρχονται πολύ γρήγορα, γι’ αυτό ακριβώς η πλατφόρμα LotosX Omni έχει αναπτυχθεί με τη χρήση των τεχνολογιών αιχμής (cloud, microservices, VM) προκειμένου να διασφαλιστεί η τεχνολογική πρωτοπορία της για τα επόμενα χρόνια. Έχει σχεδιαστεί ώστε να διευκολύνεται σε μεγάλο βαθμό η ενσωμάτωση των μελλοντικών νέων τεχνολογιών σε αντικατάσταση των προηγούμενων.

Μάλιστα, το συνθετικό Omni στην ονομασία της νέας πλατφόρμας της Intralot υποδηλώνει ότι μπορεί να υποστηρίζει όλα τα παιχνίδια σε όλα τα κανάλια διάθεσης, την επώνυμη και ανώνυμη συμμετοχή των παικτών, τους σύγχρονους τρόπους πληρωμών, τηλειτουργία στο cloud ή on-premise, τη διασύνδεση και διαλειτουργικότητα με τρίτα συστήματα.

Η πλατφόρμα νέας γενιάς LotosXOmni της Intralot σε συνδυασμό με τη γκάμα τερματικών προηγμένης τεχνολογίας που διαθέτει για τα πρακτορεία και τις εξελιγμένες εφαρμογές της εταιρείας για την online εμπειρία των παικτών διασφαλίζουν την ψηφιακή αναβάθμιση με τεχνολογίες αιχμής των οργανισμών τυχερών παιχνιδιών.

Επιπρόσθετα, σημειώνεται ότι η πλατφόρμα LotosX Omni βρίσκεται ήδη σε λειτουργία σε διάφορες χώρες, όπως η Ολλανδία, η Γερμανία, η Ελλάδα, η Κροατία και η Ταϊβάν.

Επίσης, σύντομα εντός του 2024 πρόκειται να τεθεί σε λειτουργία στον Καναδά και εν συνεχεία σταδιακά, σε συμφωνία με τους πελάτες της εταιρείας, στις περισσότερες χώρες που ήδη δραστηριοποιείται σε αντικατάσταση της προηγούμενης πλατφόρμας.