Skip to main content

Deloitte: Ισχυρές επιδόσεις με το βλέμμα στις υπηρεσίες συμβουλευτικής για σύγχρονες τεχνολογίες

Οι υπηρεσίες συμβουλευτικής στις σύγχρονες τεχνολογίες και τα έργα πληροφορικής, αποτελούν πλέον περισσότερο από το μισό της δραστηριότητας της Deloitte, εταιρεία που στο παρελθόν ασχολείτο κυρίως με ελεγκτικές και χρηματοοικονομικές υπηρεσίες.

«Οι τεχνολογία χαρακτηρίζει πλέον όλες τις υπηρεσίες μας» σημείωσε σχετικά χθες ο Νίκος Χριστοδούλου, Partner Consulting Leader της Deloitte Greece, σε σχετική ενημέρωση του Τύπου. Η ζήτηση για υπηρεσίες συμβουλευτικής στις σύγχρονες τεχνολογίες προέρχεται κυρίως από τους μεγάλους πελάτες της εταιρίας και κατά 85% από τον ιδιωτικό τομέα (15% από το δημόσιο).

Τρέχει με 20% ο τζίρος

Τα τελευταία 5 χρόνια ο ρυθμός ανάπτυξης της Deloitte είναι αξιοσημείωτος. Συνολικά ο τζίρος της αναπτύσσεται ετησίως 15 με 20%, με το τμήμα που αφορά τις υπηρεσίες συμβουλευτικής στις σύγχρονες τεχνολογίες και τα έργα πληροφορικής να «τρέχει» με ρυθμό 35% – 40%.

Να σημειωθεί ότι στην τελευταία οικονομική της χρήση (1.7.22 – 30.6.23) τα συνολικά της έσοδα διαμορφώθηκαν περίπου σε 160 εκατ. ευρώ.

Σήμερα απασχολεί στην Ελλάδα 2.865 εργαζόμενους και η προοπτική είναι μέχρι το καλοκαίρι να φτάσει τους 3.000. Περίπου οι μισοί έχουν ως αντικείμενο τις υπηρεσίες που αφορούν την τεχνολογία.

Στη Θεσσαλονίκη στην οποία το 2017 η Deloitte ίδρυσε το Deloitte Alexander Competence Center (DACC), το πρώτο πρότυπο κέντρο τεχνογνωσίας, εκπαίδευσης και καινοτομίας στην περιοχή, εργάζονται 1.000 άτομα, σε τομείς όπως Digital, Application Management, Systems Integration, Cloud Engineering, Robotics Process Automation, Data Analytics, Enterprise & Operations Risk, Cyber Risk, Assurance & Finance.

Ανάλογη δραστηριότητα έχει αναπτύξει και στην Πάτρα όπου έχει 105 εργαζόμενους, στην Κρήτη με 100 και στα Ιωάννινα με 40, ενώ εξετάζει την  επέκταση της στο Βόλο και τη Θράκη. Επεκτείνεται εκεί που υπάρχουν σχολές STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics – Επιστήμη, Τεχνολογία, Μηχανική και Μαθηματικά) καθώς αξιοποιεί τους νέους απόφοιτους των πανεπιστημίων, εκπαιδεύοντάς τους ώστε στη συνέχεια να απασχοληθούν με τα έργα που υλοποιεί.

«Πιστεύω ακράδαντα ότι η τεχνολογία είναι μοχλός ανάπτυξης, σε μια χώρα με τα χαρακτηριστικά της Ελλάδας, η οποία διαθέτει τα βασικά αναγκαία συστατικά όπως είναι το ικανοποιητικά καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό» σημείωσε σχετικά ο κ. Χριστοδούλου.

Στο πλαίσιο αυτό το Innovation Hub της Deloitte στην Πάτρα απηύθυνε πρόσκληση για τη συλλογή καινοτόμων προτάσεων από νεοφυείς επιχειρήσεις, συνέλεξε 40 και από αυτές θα επιλέξει 4 με 5, με έμφαση σε υπηρεσίες – προϊόντα που παρέχει στους πελάτες. Στις επιλεγμένες νεοφυείς επιχειρήσεις θα διαθέσεις τις υπηρεσίες της προκειμένου να αναπτυχθούν γρηγορότερα.

Επίσης στην Πάτρα η Deloitte σε συνεργασία με την Google εργάζεται για τη δημιουργία κέντρου Τεχνητής Νοημοσύνης. Ακόμη, έχει συστήσει το Deloitte Academy για την παροχή εκπαιδευτικών υπηρεσιών και πιστοποιήσεων με επικεφαλής την Νίκη Συροπούλου, ιδρύτρια του TEDxAcademy.

Ένα από τα έργα της Deloitte είναι η διαμόρφωση των προδιαγραφών για το νέο TAXIS για λογαριασμό της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) προκειμένου στη συνέχεια προχωρήσει ο διαγωνισμός. Σημαντικά έργα εφαρμογής σύγχρονων τεχνολογιών έχει εκτελέσει και εκτελεί, μεταξύ άλλων, για τον τραπεζικό και τον ενεργειακό τομέα.