Skip to main content

Στην αγορά των Φωτοβολταϊκών η Κωτσόβολος

Εξασφαλισμένη εγγύηση από την αυτοψία, τη μελέτη μέχρι και την εγκατάσταση ενός φωτοβολταϊκού συστήματος.

Sponsored content

Στον τομέα της ενέργειας και συγκεκριμένα στην αγορά των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας επεκτείνεται η αλυσίδα Κωτσόβολος μέσω της ανάληψης έργων ενέργειας που αφορούν τη μελέτη και την υλοποίηση εγκατάστασης φωτοβολταϊκού συστήματος. Η ανάληψη των έργων εντάσσονται στο Πρόγραμμα «Φωτοβολταϊκά στη στέγη» που επιχορηγεί τα νοικοκυριά για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων  με σύστημα αποθήκευσης. Ειδικότερα, το πρόγραμμα αφορά σε φωτοβολταϊκά συστήματα τα οποία θα εγκαθίστανται στη στέγη ή το δώμα κτιρίου (στα οποία συμπεριλαμβάνονται και στέγαστρα, βεράντες, προσόψεις, σκίαστρα και πέργκολες), σε βοηθητικούς χώρους του κτιρίου ή στο έδαφος.

Στόχος του προγράμματος είναι η έως και πλήρης κάλυψη του κόστους της μπαταρίας και των δαπανών ανάπτυξης και εγκατάστασης του φωτοβολταϊκού. Για τις δύο πρώτες κατηγορίες, η επιδότηση της μπαταρίας είναι 100%, ενώ για τη τρίτη και τέταρτη κατηγορία είναι 90%. Τα νοικοκυριά θα πρέπει υποχρεωτικά να εγκαταστήσουν φωτοβολταϊκό σταθμό με μπαταρία ενώ στους αγρότες δίνεται η δυνατότητα να επιλέξουν την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού σταθμού με ή χωρίς μπαταρία. Η μέγιστη εγκατεστημένη ισχύς του φωτοβολταϊκού σταθμού προς επιδότηση ορίζεται στα 10,8kW. Αντίστοιχα, ως προς τη μπαταρία, η μέγιστη επιδότηση ορίζεται στις 10,8kWh. Η μπαταρία θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα να αποδώσει για τουλάχιστον μια ώρα την ισχύ του σταθμού ΑΠΕ. Το Φ/Τ Σύστημα καλύπτει όλες τις ανάγκες που απαιτούν ηλεκτρισμό σε ένα σπίτι, όπως για παράδειγμα, Φωτισμό, Τηλεπικοινωνίες, Ψύξη (Κλιματιστικά), Μεγάλες Οικιακές συσκευές, πχ ψυγείο, πλυντήριο, στεγνωτήριο, κ.α. Μπορεί να καλύψει ακόμα & μελλοντικές ανάγκες, πχ. πισίνα, αντλία θερμότητας, ηλεκτρικό αμάξι κ.λπ.

Η Κωτσόβολος διαθέτει εξασφαλισμένη εγγύηση από την αυτοψία, τη μελέτη μέχρι και την εγκατάσταση ενός φωτοβολταϊκού συστήματος. Διαθέτει εξειδικευμένων τεχνικών συμβούλων και μηχανικών σε θέματα φωτοβολταϊκών συστημάτων και αναλαμβάνει την υλοποίηση του έργου. Ανάλογα με την τωρινή και μελλοντική κατανάλωση του χρήστη δημιουργείται το αντίστοιχο σύστημα. Για παράδειγμα αυτή τη στιγμή μπορεί να υπάρχει η  συγκεκριμένη ανάγκη για ηλεκτρισμό (ψυγείο, πλυντήριο, στεγνωτήριο, κλιματιστικά) αλλά στο μέλλον να προστεθεί αντλία θερμότητας, επιπλέον κλιματιστικό, φορτιστής ηλεκτρικού αυτοκινήτου κ.λπ.

Η παραγόμενη από τον φωτοβολταϊκό σταθμό ενέργεια διοχετεύεται πρωταρχικά στις καταναλώσεις του ωφελούμενου. Ενδεχόμενη πιθανή περίσσεια παραγωγής διοχετεύεται κατά προτεραιότητα στο σύστημα αποθήκευσης ως την πλήρωση αυτού και δευτερευόντως μπορεί η διαθέσιμη ενέργεια του φωτοβολταϊκού να εγχέεται στο δίκτυο. Σε περιόδους που η παραγόμενη από τον φωτοβολταϊκό σταθμό ενέργεια δεν επαρκεί για την κάλυψη των καταναλώσεων του ωφελούμενου, αυτές καλύπτονται πρωταρχικά με εκφόρτισή του. Έτσι, οι ανάγκες του νοικοκυριού καλύπτονται κατά προτεραιότητα από την παραγωγή του φωτοβολταϊκού, εν συνεχεία από την μπαταρία και η τελευταία επιλογή είναι η απορρόφηση ενέργειας από το δίκτυο. Για αυτό και χρήσιμη είναι η επιλογή Φωτοβολταϊκού Συστήματος με Net Metering που είναι διαδικασία συμψηφισμού της παραγόμενης από το οικιακό φωτοβολταϊκό και της καταναλισκόμενης από την οικία ενέργειας, με αποτέλεσμα να μειώνεται σημαντικά έως και να μηδενίζεται. Το βασικό πλεονέκτημα είναι ότι καλύπτει όλες τις ηλεκτρικές ανάγκες μιας οικίας και αποτελεί επένδυση με μακροπρόθεσμο όφελος έως 25 χρόνια.

Ο χρόνος απόσβεσης της επένδυσης είναι από 3 έως 6 χρόνια, με το πρόγραμμα επιδότησης & αναλόγως της επιχορήγησης. Μια ακόμα σημαντική παράμετρος είναι η υπεραξία που προσδίδεται στο ακίνητο, επειδή αναβαθμίζεται η ενεργειακή του ταυτότητα, ενώ δίνουν τη δυνατότητα τροφοδοσίας ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές. Η εγκατάσταση ολοκληρωμένων φωτοβολταϊκών συστημάτων, όχι μόνο μειώνει το κόστος κατανάλωσης ρεύματος, αλλά είναι και πλήρως «πράσινη», αφού δεν παράγει ρύπους που μολύνουν το περιβάλλον. Στην Ελλάδα, ακολουθώντας τον ενεργειακό σχεδιασμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, είμαστε πρωτοπόροι, αφού έχουμε εγκαταστήσει πάνω από 1 εκατ. ηλιακούς θερμοσίφωνες. Την πρωτοποριακή αυτή θέση καλούμαστε να φτάσουμε και με τη χρήση φωτοβολταϊκών συστημάτων, αφού, εκμεταλλευόμενοι την τεράστια ηλιοφάνεια, μπορούμε να παράξουμε το ρεύμα που καταναλώνουμε, με ελάχιστο κόστος. Καλό για εμάς, καλό και για το περιβάλλον!

Η Κωτσόβολος από την αρχή έως το τέλος της υλοποίησης του έργου είναι δίπλα στον πελάτη, με εξειδικευμένη ομάδα τεχνικών συμβούλων και μηχανικών αλλά και με τη δυνατότητα πρόσβασης σε χρηματοδοτικά εργαλεία με πρόσβαση στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. Δεν χρειάζεται να κάνει τίποτα ο πελάτης και το έργο υλοποιείται χωρίς προκαταβολή και με πλήρη χρηματοδότηση.