Skip to main content

2o Ασφαλιστικό Συνέδριο της «Ν» – Ιδιωτική Ασφάλιση: 4+1 βήματα προς το μέλλον

Τις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται στην ασφαλιστική αγορά και τον διευρυμένο ρόλο τον οποίο μπορεί να αναλάβει ο ασφαλιστικός κλάδος στην ελληνική οικονομία αναδεικνύει το 2o Ασφαλιστικό Συνέδριο της Ναυτεμπορικής με τίτλο «Ιδιωτική Ασφάλιση: 4 + 1 βήματα προς το μέλλον», το οποίο διεξάγεται στο ξενοδοχείο Royal Olympic.

Η συμβολή του κλάδου στην ουσιαστική μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος της χώρας και η διασφάλιση των μελλοντικών συντάξεων, το άνοιγμα της αγοράς στον τομέα της Υγείας μέσω των ΣΔΙΤ, το ουσιαστικότερο «πάντρεμα» της ασφαλιστικής αγοράς με το επιχειρείν και η εξασφάλιση συνθηκών υγιούς ανταγωνισμού στον τομέα ασφάλισης αστικής ευθύνης οχημάτων είναι μεταξύ των θεμάτων που θα βρεθούν στο επίκεντρο των εργασιών του συνεδρίου.

Από το βήμα του συνεδρίου ο Δημήτρης Μαζαράκης πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος και διευθύνων σύμβουλος-αντιπρόεδρος Δ.Σ. της MetLife ΑΕΑΖ κάλεσε τους εκπροσώπους της πολιτικής σκηνής σε δημιουργικό διάλογο σε σχέση με την αξία και τη συνεισφορά της ιδιωτικής ασφάλισης.

Ανέφερε ακόμη ότι η ιδιωτική δαπάνη υγείας στην Ελλάδα είναι διπλάσια από το μ.ο. της Ευρωπαϊκής Ένωσης και υπογράμμισε την ανάγκη να δοθούν κίνητρα ώστε μεγάλο μέρος των δαπανών που καλύπτουν οι ίδιοι οι πολίτες να καλύπτονται από την ιδιωτική ασφάλιση.

Από την πλευρά του ο Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, πρόεδρος και διευθύνων σύµβουλος στον Όµιλο Eurolife ERB Ασφαλιστική και αντιπρόεδρος ∆.Σ. της EAEE επισήμανε ότι «το ιδιωτικό πρέπει επιτέλους να μπει στο λεξιλόγιό μας». «Ο κόσμος θα πρέπει να έχει επιλογές σε ένα πλαίσιο που θα λειτουργεί με εποπτεία, σε μια ανοιχτή αγορά ιδιωτικών συνταξιοδοτικών πλάνων που θα συνυπάρχει με τα κρατικά» ανέφερε