Skip to main content

Ανεφοδιασμός διερχόμενων από τον Πειραιά πλοίων με drones

Με πρωτοβουλία του ΕΒΕΠ

Τον δρόμο για την ευρύτερη υιοθέτηση νέων τρόπων ανεφοδιασμού διερχόμενων πλοίων από τον Πειραιά ανοίγει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά (ΕΒΕΠ) με τη δημιουργία σταθμού drones στην πόλη.

Συγκεκριμένα το ΕΒΕΠ ζητά από τον Δήμο Πειραιά να απευθυνθεί στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας για την δρομολόγηση υπογραφής ενός πρωτοκόλλου συνεργασίας, μεταξύ Δήμου, Υ.Π.Α. και ΕΒΕΠ.Business+

Σκοπός της συνεργασίας αυτής θα είναι η εκπαίδευση της Δημοτικής Αστυνομίας Πειραιά, στην χρήση συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών «drones».

Συγκεκριμένα το Επιμελητήριο προτίθεται να παραχωρήσει τον εξοπλισμό που απαιτείται και την εκπαίδευση να αναλάβει, χωρίς οικονομική επιβάρυνση, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, μετά από πρόταση του Διοικητή της, Γ. Δριτσάκου.

Σημειώνεται ότι, αντίστοιχη υπηρεσία διαθέτει και η Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Αθηναίων, η οποία μπορεί και ενημερώνει άμεσα, κατά περίπτωση, αρμόδιους φορείς (Πυροσβεστική ΕΚΑΒ κλπ), ενώ έχει πιστοποιηθεί από την Υ.Π.Α. και, μετά από σύμφωνη γνώμη, μπορεί να συνεκπαιδεύσει και να πιστοποιήσει τις αντίστοιχες υπηρεσίες του Δήμου Πειραιά.

Υπενθυμίζεται ότι, το Επιμελητήριο διαθέτει προσομοιωτή και εξοπλισμό εκπαίδευσης, τον οποίο έχει ήδη επιθεωρήσει ο διοικητής και οι εκπαιδευτές της Υ.Π.Α.

Επιδίωξη του Επιμελητηρίου, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του ΕΒΕΠ, είναι, «στο άμεσο μέλλον, ο Πειραιάς να έχει σταθμό drones, για εμπορική χρήση, ώστε, σε συνεργασία με το λιμενικό σώμα, να μπορούν οι πειραϊκές επιχειρήσεις να προμηθεύουν με εφόδια τα διερχόμενα, από το μεγάλο λιμάνι, πλοία».