Skip to main content

Μέσα στο 2021 το κέντρο της Pfizer στη Θεσσαλονίκη

Από την έντυπη έκδοση

Εντός του 2021 αναμένεται να τεθεί σε πλήρη λειτουργία το κέντρο ψηφιακής καινοτομίας (digital innovation center) της Pfizer στη Θεσσαλονίκη, ένα από τα συνολικά έξι παγκοσμίως, το οποίο θα μπει σε τροχιά υλοποίησης από το δεύτερο τετράμηνο του 2020. Αυτό ανακοίνωσε από το βήμα του Thessaloniki Summit ο Μιχάλης Λαποκωνσταντάκης, digital manager της Pfizer Hellas, ο οποίος εξήγησε ότι μεταξύ των λειτουργιών του κέντρου καινοτομίας θα είναι η ψηφιοποίηση δεδομένων έρευνας και παραγωγικών διαδικασιών και η εκμετάλλευση των πλεονεκτημάτων που παρέχει η τεχνητή νοημοσύνη, προκειμένου να προσφέρονται καλύτερες θεραπείες και λύσεις για τους ασθενείς.

Το κέντρο θα απασχολεί 200 επιστήμονες υψηλής εξειδίκευσης στα αντικείμενα της Τεχνητής Νοημοσύνης, των Μεγάλων Δεδομένων και των Analytics, ενώ θα υπάρχει και τμήμα cybersecurity. Οι ψηφιακές υπηρεσίες και τα προϊόντα που θα παράγονται θα προορίζονται αποκλειστικά για τον όμιλο της Pfizer και όχι για τον τελικό καταναλωτή.

Στο μεταξύ, στα 400 άτομα εκτιμάται ότι θα φθάσει ως το 2020 ο αριθμός των εργαζόμενων στο πρότυπο κέντρο τεχνογνωσίας που εγκαινίασε πέρυσι η Deloitte στη Θεσσαλονίκη, το οποίο αναπτύσσεται διαρκώς, λόγω και της εξαιρετικής υποδοχής του έργου που επιτελείται σε αυτό από το διεθνές δίκτυο της εταιρείας, όπως ανέφερε από το βήμα του Thessaloniki Summit ο εταίρος της Deloitte Greece, Βασίλης Καφάτος.

«Ξεκινήσαμε με 35 άτομα, σήμερα το Κέντρο απασχολεί 250 και μέσα στους επόμενους 8-11 μήνες θα φτάσουμε τα 400», επισήμανε ο κ. Καφάτος, εξηγώντας ότι στόχος του κέντρου είναι να αξιοποιήσει τις δεξιότητες και τις προοπτικές νέων ταλέντων στην Ελλάδα, δημιουργώντας μέσω συνεχούς εκπαίδευσης την επόμενη γενιά συμβούλων για το παρόν και το μέλλον της Deloitte.