Skip to main content

Iatrica: Καινοτομία στη διάγνωση και τις υπηρεσίες υγείας και προσφορά στον συνάνθρωπο!

Το Iatrica είναι ένα πρωτοπόρο πανελλαδικό Δίκτυο μικροβιολογικών και ακτινολογικών διαγνωστικών ιατρείων, καθώς και κλινικών ιατρών, που στόχο έχει την παροχή ιατρικών διαγνωστικών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου, διατηρώντας παράλληλα την προσωπική επαφή με τον κάθε εξεταζόμενο. Θεμέλιος λίθος της δημιουργίας του Iatrica ήταν η κοινή επιθυμία των επιστημόνων της ομάδας όχι μόνο να καλύψουν τις πραγματικές ανάγκες των ασθενών τους, αλλά να «φέρουν» την επιστήμη και την προσφορά υπηρεσιών υγείας σε ένα πιο ανθρώπινο επίπεδο. Γιατί κάθε ασθενής, εκτός από μια εμπεριστατωμένη εξέταση, έχει και την ανάγκη από ανθρώπινη επαφή και επικοινωνία. Στα ιατρεία του Δικτύου Iatrica ο εξεταζόμενος δεν είναι «αριθμός», είναι ο φίλος, ο γείτονας, ο γνωστός. Είναι ο συνάνθρωπος!

Οι επιστήμονες του Δικτύου Iatrica πιστεύουν ακράδαντα ότι η σωστή προσφορά υπηρεσιών υγείας είναι η Ποιότητα, η Καινοτομία και η Αξιοπιστία. Γι’ αυτό, δέσμευση όλων αποτελεί η εγκαθίδρυση σύγχρονων τεχνολογιών και υλικοτεχνικών υποδομών, που εγγυώνται την άρτια και τάχιστη εξυπηρέτησή σας σε όλο το φάσμα των διαγνωστικών αναλύσεων. Με αυτό τον τρόπο ο ασθενής θα έχει καλύτερη ιατρική φροντίδα, που προσαρμόζεται στις προσωπικές του ανάγκες. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι υπηρεσίες των διαγνωστικών κέντρων του δικτύου έχουν πιστοποιηθεί κατά ISO 9001, ενώ γίνονται και εξωτερικοί ποιοτικοί έλεγχοι από παγκόσμιας αναγνώρισης φορείς με στόχο την εγκυρότητα των αναλύσεων.

Προληπτικός έλεγχος Iatrica σημαίνει:

  • Διαχείριση εξειδικευμένων αναλύσεων και διαγνωστική προσέγγιση πιθανών παθήσεων.
  • Αξιοπιστία, εγκυρότητα αποτελεσμάτων.
  • Τεχνολογική υπεροχή, πιστοποιήσεις και αυστηρές προδιαγραφές λειτουργίας των εργαστηρίων των ιατρείων μας.
  • Ιατρική υποστήριξη και προσωπική επαφή με κάθε εξεταζόμενο ξεχωριστά.
  • Πρόσβαση σε ένα πανελλαδικό δίκτυο.
  • Αυθημερόν παράδοση αποτελεσμάτων.

Κομμάτι της φιλοσοφίας των επιστημόνων του Δικτύου Iatrica αποτελεί η εταιρική κοινωνική ευθύνη.Για τον λόγο αυτό, μια σειρά από σημαντικές δράσεις έχουν γίνει σε συνεργασία με Οργανισμούς και υπό την αιγίδα σημαντικών φορέων από του χώρου της Υγείας. Ενδεικτικά να αναφέρουμε την εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού για το Σακχαρώδη Διαβήτη με τίτλο «Άκου το Σώμα Σου» που έγινε σε συνεργασία με την εταιρεία Novartis, την Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία και τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, προσφέροντας δωρεάν εξετάσεις γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης στο κοινό. Επίσης, για 5 συνεχόμενα έτη το Δίκτυο διοργάνωσε με επιτυχία δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του κοινού για τον καρκίνο του προστάτη, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας, προσφέροντας συγχρόνως δωρεάν εξετάσεις PSA σε πάνω από 16.500 άνδρες.

Συνεργασίες Δικτύου Iatrica

Στο πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδιασμού του το Δίκτυο συνεργάζεται με τον Ενιαίο Δημοσιογραφικό Οργανισμό (ΕΔΟΕΑΠ). Οι ασφαλισμένοι του ταμείου μπορούν να καλούν στο 210 34 13 400 από τις 9 π.μ. έως τις 5 μ.μ., Δευτέρα έως Παρασκευή, και ένας πιστοποιημένος συνεργάτης θα τους κλείσει άμεσα ραντεβού στο πλησιέστερο ιατρείο της επιλογής τους για να κάνουν τις εξετάσεις τους, με επιπλέον έκπτωση 20% στη συμμετοχή τους. Το Δίκτυο συνεργάζεται επίσης με την Ευρωπαϊκή Πίστη, μια από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες στην Ελλάδα που απασχολεί περισσότερους από 5.000 συνεργάτες. Το Iatrica έχει απευθείας συνεργασία στα ομαδικά προγράμματα υγείας με 80.000 ασφαλισμένους. Επιπροσθέτως, σύναψε συνεργασία με τη Mondial Assistance, θυγατρική του ομίλου Allianz. Η Mondial Assistance επέλεξε το Iatrica ως το μόνο πιστοποιημένο δίκτυο με τη μεγαλύτερη γεωγραφική διασπορά διαγνωστικών στη χώρα και με υψηλό επίπεδο υπηρεσιών δίνοντάς του όλα της τα συμβόλαια, ομαδικά και ατομικά. Όμως και ο όμιλος Ιατρικού Αθηνών συνεργάζεται με το Δίκτυο Iatrica, προσφέροντας στους εξεταζόμενους του δικτύου iatrica νοσηλεία σε προνομιακές τιμές.