Skip to main content

«Κοροϊδία» και «παρωδία» η επιστολή Μητσοτάκη για την ακρίβεια, καταγγέλλει η αντιπολίτευση

Φωτ. Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού

Σκληρή κριτική στην πρωτοβουλία Μητσοτάκη να στείλει επιστολή στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Οξύτατη κριτική στην πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας στην Ελλάδα μέσω επιστολής προς την Πρόεδρο της Κομισιόν ασκούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης κάνοντας λόγο για «απάτη», «παρωδία» και «κοροϊδία».

Την επιστολή του κ. Μητσοτάκη κατά της ακρίβειας σχολίασε σε σκωπτικό τόνο χθες ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος καταλόγισε στον πρωθυπουργό ότι «αφού εξαπάτησε όποιον μιλάει ελληνικά με το επιχείρημα για “εισαγόμενη ακρίβεια”, τώρα που εξαντλήθηκε αυτό το παραμύθι, σκαρφίστηκε νέα απάτη”.

Κασσελάκης: «Να στείλει την επιστολή στον εαυτό του…»

«Έστειλε επιστολή στην Ε.Ε., στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, για τη μείωση των τιμών. Να της πει τι; Σας ρωτάω, να της πει τι; Να τη ρωτήσει γιατί τα βασικά αγαθά στην Ελλάδα είναι πιο ακριβά από τη Γερμανία και τη Γαλλία;» διερωτήθηκε.  Μάλιστα, ο κ. Κασσελάκης κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη «να στείλει την επιστολή εκεί που πρέπει: στον εαυτό του». Ο κ. Κασσελάκης παρέπεμψε επίσης στα στοιχεία της Eurostat που δείχνουν ότι η ελληνική κοινωνία έχει «το πιο άδειο πορτοφόλι μετά τη Βουλγαρία» και καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι έφερε τη χώρα «στον πάτο της Ευρώπης». «Κι είναι το κράτος που αδειάζει το πορτοφόλι. Είναι η κυβέρνηση που επιλέγει να κρατά ψηλά τις τιμές στα σουπερμάρκετ, για την εξυπηρέτηση των ισχυρών φίλων» σημείωσε.

Ανδρουλάκης: «Αποδέχεται ο κ. Μητσοτάκης ότι η Ελλάδα είναι μπανανία;»

Σε πολύ υψηλό τόνο σχολίασε την πρωθυπουργική πρωτοβουλία και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος μίλησε για «παρωδία» και καταλόγισε στον πρωθυπουργό ότι με την επιστολή του αντιμετωπίζει την Ελλάδα σαν «μπανανία των πολυεθνικών». «Τον Ιούνιο στην πρώτη του συνέντευξη, όταν είχε εκλεγεί πρωθυπουργός με 41% ο κ. Μητσοτάκης, είπε ότι δεν θα επιτρέψει η Ελλάδα να γίνει η μπανανία των πολυεθνικών που κερδοσκοπούν στην πλάτη του ελληνικού λαού. Και σήμερα αποδέχεται ότι είναι μπανανία; Αποδέχεται ότι είναι ανίκανος να ποδηγετήσει τα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα, στέλνοντας επιστολή – επικοινωνιακό σωσίβιο στην κυρία  Φον ντερ Λάιεν» ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αντέτεινε ταυτόχρονα στην κυβέρνηση ότι «η ευθύνη των ελέγχων, των προστίμων και της κανονικοποίησης της αγοράς για να σταματήσει ο πληθωρισμός της κερδοσκοπίας των ολιγαρχών, είναι στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης». «Αν δεν μπορούν, υπάρχει δρόμος: ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Παράταξη, γιατί και θέλουμε και μπορούμε να συγκρουστούμε με αυτά τα συμφέροντα που χαϊδεύει εδώ και χρόνια ο κ. Μητσοτάκης» συμπλήρωσε.

Ν. Ηλιόπουλος: «Ο πληθωρισμός έχει υπογραφή Μητσοτάκη»

Από την πλευρά του ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Αριστεράς, Νάσος Ηλιόπουλος καταλόγισε στον πρωθυπουργό ότι «συνεχίζει να κοροϊδεύει τον κόσμο» για την ακρίβεια στην Ελλάδα και του επέρριψε ότι ο υψηλό πληθωρισμός που πλήττει τους Έλληνες «έχει τη δική του υπογραφή». Επίσης επέρριψε στον κ. Μητσοτάκη ότι «δεν είπε κουβέντα για τη μέχρι σήμερα κυβερνητική πολιτική η οποία αποτελεί δίχτυ προστασίας για τα κέρδη λίγων και μεγάλων εταιρειών και, την ίδια ώρα, καταδίκη για την πλειοψηφία των πολιτών». «Υπάρχει άλλος δρόμος με άμεσα μέτρα και αυτό διεκδικεί και προτείνει η Νέα Αριστερά: – έκτακτη φορολογία των υπερκερδών των super market, -μηδενισμός του ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής, -έλεγχος στην κερδοσκοπία, τις τιμές εισόδου και τις τιμές στο ράφι, -μέτρα στήριξης και μείωσης του κόστους των παραγωγών» κατέληξε ο κ. Ηλιόπουλος.