Skip to main content

Κορυφαίος παίκτης της Πρέμιερ Λιγκ ο Φόντεν

Ο 23χρονος Άγγλος διεθνής έκανε φέτος τη διαφορά για την πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι

Ο Φιλ Φόντεν ψηφίστηκε παίκτης της χρονιάς στην Πρέμιερ Λιγκ, ανακοίνωσε σήμερα (18/5) η κορυφαία ποδοσφαιρική Λίγκα του πλανήτη για τον 23χρονο άσο, ο οποίος πραγματοποίησε την καλύτερη σεζόν της καριέρας του και βοήθησε τη Μάντσεστερ Σίτι να διεκδικεί τον τέταρτο συνεχόμενο τίτλο πρωταθλήματος, με αυξημένες πιθανότητες επιτυχίας.

Ο Άγγλος διεθνής έχει σημειώσει 17 γκολ κι έχει «σερβίρει» 8 ασίστ σε 34 αγώνες πρωταθλήματος αυτή τη σεζόν, παίζοντας στο κέντρο αλλά και στα άκρα όταν χρειάζεται, ενώ μετρά 25 γκολ και 11 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις.

Με την 38η και τελευταία αγωνιστική της Λίγκας να είναι προγραμματισμένη για αύριο Κυριακή (19/5), η Σίτι είναι δύο βαθμούς μπροστά από την Άρσεναλ και αν η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα κατακτήσει τον τίτλο (παίζει στην έδρα της με τη Γουέστ Χαμ), τότε ο Φόντεν θα γίνει ο νεότερος παίκτης με έξι πρωταθλήματα στην Πρέμιερ Λιγκ.

«Είμαι εξαιρετικά περήφανος», δήλωσε ο ίδιος. «Είναι χαρά μου που προτάθηκα από τόσους πολλούς άλλους σπουδαίους παίκτες που όλοι τους έχουν απολαύσει ειδικές σεζόν. Είμαι πολύ χαρούμενος με τον τρόπο που έπαιξα φέτος και πραγματικά χαρούμενος που μπόρεσα να συνεισφέρω με τα γκολ και τις ασίστ σε όλη τη σεζόν».

Ο Φόντεν βρέθηκε στην κορυφή μιας λίστας οκτώ ποδοσφαιριστών που περιελάμβανε επίσης τους Έρλινγκ Χάαλαντ, Αλεξάντερ Ισάκ, Μάρτιν Όντεγκαρντ, Κόουλ Πάλμερ, Ντέκλαν Ράις, Βίρτζιλ φαν Ντάικ και Όλι Γουότκινς.

Οι παίκτες της Σίτι έχουν κερδίσει το βραβείο για πέντε συνεχόμενα χρόνια, καθώς ο Φόντεν ήρθε να προστεθεί στους Ρούμπεν Ντίας, Χάαλαντ και τον δύο φορές νικητή Κέβιν Ντε Μπρόινε.

Πηγή: Reuters