Skip to main content

Ομόλογα: Κάτω από το 4% η απόδοση του 10ετούς

Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι μηνών, κάτω από το 4%, υποχώρησε η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου, μετά τη θερμή ανταπόκριση για το νέο 5ετές ομόλογο του ελληνικού Δημοσίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι προσφορές των επενδυτών κινήθηκαν κοντά στα 9 δισ. ευρώ και η απόδοση στο 3,6%. Το δημόσιο θα αντλήσει 2,5 δισ. ευρώ στην πρώτη έξοδό του στις αγορές μετά τη λήξη των μνημονίων.

Στην υπόλοιπη Ευρωζώνη τα επιτόκια των ομολόγων δεν εμφανίζουν έντονες διακυμάνσεις και εξακολουθούν να κυμαίνονται κοντά στα πρόσφατα χαμηλά επίπεδα, με φόντο τα απογοητευτικά οικονομικά στοιχεία και τις ανησυχίες για μια παγκόσμια εμπορική διαμάχη.

Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου ανερχόταν το απόγευμα στο 3,98%, καταγράφοντας πτώση οκτώ μονάδων βάσης. Το spread έναντι των γερμανικών ομολόγων υποχώρησε στις 378 μονάδες βάσης. Το επιτόκιο του 5ετούς ομολόγου διολισθαίνει κατά έξι μονάδες βάσης σε χαμηλό εξαμήνου, στο 2,98%.

Στην αγορά κρατικού χρέους της γηραιάς ηπείρου το επιτόκιο του γερμανικού 10ετούς ομολόγου παραμένει αμετάβλητo στο 0,20%. Η απόδοση του γαλλικού 10ετούς παραμένει επίσης σταθερή στο 0,60%, ενώ το επιτόκιο του 10ετούς βρετανικού ομολόγου δεν εμφανίζει διακυμάνσεις και διαμορφώνεται στο 1,27%.

Στον ευρωπαϊκό νότο, η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 2,64%, καταγράφοντας πτώση τριών μονάδων βάσης. Το spread του ιταλικού 10ετούς ομολόγου έναντι του αντίστοιχου γερμανικού βρίσκεται στις 244 μονάδες βάσης.

Το επιτόκιο του 10ετούς ομολόγου της Ισπανίας ενισχύεται κατά δύο μονάδες βάσης στο 1,24%, με την απόδοση του πορτογαλικού 10ετούς να ενισχύεται επίσης κατά δύο μονάδες βάσης στο 1,67%.

Στο μεταξύ, η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού κρατικού ομολόγου βρίσκεται στο 2,72%, καταγράφοντας πτώση δύο μονάδων βάσης.

naftemporiki.gr